ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ 3.443 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μπλόκο σε αυξήσεις τιμών από το υπ. Ανάπτυξης

* Για νέο κύκλο ανατιμήσεων προετοιμάζεται η αγορά

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2008 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
 Σε ανάκληση ανατιμήσεων που φτάνουν μέχρι και 70,86% σε 3443 κωδικούς προϊόντων προχώρησαν 17 από τις 39 εταιρείες λιανικού εμπορίου που είχαν ενημερώσει το υπουργείο Ανάπτυξης από 1 έως και 26 Σεπτεμβρίου ότι θα προβούν σε μεταβολές τιμών.
Μέσα στο προσεχές δίμηνο οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα θα κυμανθούν από 2% έως 10%. Ωστόσο, οι υψηλότερες ανατιμήσεις αναμένονται προς τα τέλη του 2008-αρχές του 2009.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος "το λιανικό εμπόριο διακινεί στη χώρα μας περίπου 100.000 κωδικούς από δεκάδες εταιρείες. Από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 39 εταιρείες που διακινούν 14.881 κωδικούς ανακοίνωσαν μεταβολές σε συνολικά 4.578 κωδικούς από τους οποίους 4.434 παρουσιάζουν αύξηση και 144 παρουσιάζουν μείωση. Μετά από εντατικούς ελέγχους και αναλυτική διερεύνηση στα κοστολόγια των εταιρειών, μέχρι στιγμής 17 εταιρείες ανακαλούν τις αυξήσεις σε 3443 κωδικούς, ενώ εξετάζονται ακόμη τα κοστολόγια των υπόλοιπων κωδικών που εμφανίζονται να αυξάνονται και τις προσεχείς ημέρες θα προχωρήσουμε σε νέες ανακοινώσεις για τους κωδικούς που εμφανίζονται να αυξάνονται και βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης".
Ο υφυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι καμία ανατίμηση δεν θα περάσει στο μέλλον χωρίς έλεγχο, χωρίς εξηγήσεις και χωρίς στοιχεία στη λιανική πώληση.
Επίσης ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 68.000 ευρώ στην εταιρεία Έδεσμα ΑΕΒΕ Παραγωγή και Εμπορία Τροφίμων και 77.000 ευρώ στην εταιρεία Αφοι Φακλάρη Εμπορία και Τυποποίηση Ελαιολάδου - Σπορελαίου γιατί δεν τηρήθηκε η προθεσμία μεταξύ αναγγελίας και εφαρμογής του τιμολοκαταλόγου και για μη υποβολή κοστολογίων και λοιπών στοιχείων που τους ζητήθηκαν από το υπουργείο.
Ο υφυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα από όπου φαίνεται ότι οι εταιρείες που προχώρησαν σε ανάκληση των ανατιμήσεών τους ήταν από τα τρόφιμα και τα χαρτικά η ΙΟΝ, Αλλατίνη, Καλάς - Καλαμαράκης Προίκας Πατραϊκή Χαρτοποιία και Χαρτοποιία Θράκης, από τα λιπαντικά ήταν οι εταιρείες Mamidoil-Jetoil, Shell, Total από χρώματα και βερνίκια ήταν οι εταιρείες Αφοι Γιαννίδη και Χρωτέξ, από τα ελαστικά οι εταιρείες Θεοχαράκης Pirelli Good Year Dunlop Ελλάς και από τις εταιρείες σκυροδέματος η ΑΤΒΕ Νικ. Κούρος.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass