Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

«Αλχημείες και άγρια φοροεπιδρομή…»

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2008 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Δημοσιονομικές αλχημείες, εξωπραγματικές προβλέψεις, άγρια φοροεπιδρομή και σκληρή λιτότητα «διαβάζει» η Αντιπολίτευση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2009, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας. Καταγγέλλει ότι τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση «βρίσκονται στον αέρα» και ζητά αλλαγή της, ώστε να ανατραπεί αυτή η «αδιέξοδη οικονομική πολιτική».
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει ο προϋπολογισμός, θα είναι η περαιτέρω αφαίμαξη των λαικών στρωμάτων, το κλείσιμο μικρομεσσαίων επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας και η εξώθηση της οικονομίας σε ύφεση.
ΠΑΣΟΚ: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ
«Το θέατρο του παραλόγου, με την κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών και τη φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, συνεχίζεται. Για άλλη μία χρονιά, θα υποστούμε την ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική. Τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι ξανά στον αέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.
Όπως υποστήριξε «το οικονομικό επιτελείο χρησιμοποιεί και πάλι τις ίδιες δημοσιονομικές αλχημείες, που χρησιμοποίησε και το 2007. Υπερεκτιμά τα έσοδα, υποεκτιμά τις καταναλωτικές δαπάνες και εγγράφει πλασματικά θετικά αποτελέσματα για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική και αμείλικτη. Το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2007 ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή του 3% του εθνικού εισοδήματος, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Το ίδιο θα γίνει και για το 2008, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο». «Για το 2009, η κυβέρνηση συνεχίζει την φοροεπιδρομή, με πρόσθετους άμεσους και έμμεσους φόρους ύψους 7,4 δις ευρώ, ενώ μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 1 δις ευρώ σχεδόν, σε μία περίοδο σημαντικής οικονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών θα είναι, περισσότερα νοικοκυριά να μην τα βγάζουν πέρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν, η ανεργία να αυξάνεται και η ελληνική ύπαιθρος να μαραζώνει. Αυτή η αδιέξοδη πολιτική πρέπει επιτέλους να ανατραπεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε η κυρία Κατσέλη.
ΚΚΕ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «το προσχέδιο προϋπολογισμού αποσαφηνίζει ότι αυτό που πραγματικά εγγυάται η κυβέρνηση είναι η προστασία των κερδών της πλουτοκρατίας. Σηματοδοτεί νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων, κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας».
«Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι πολιτική και της ΕΕ και ανταποκρίνεται στα στρατηγικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δεν αντιμετωπίζεται με τους κούφιους πυροβολισμούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμιά πολιτική διαχείρισης στο πλαίσιο του «ευρωμονόδρομου» δεν μπορεί να τα προστατεύσει από την καπιταλιστική κρίση. Χρειάζεται αποφασιστική λαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία κατά των μονοπωλίων, ισχυρό ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ: ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παν.Λαφαζάνης, δήλωσε: «η κυβέρνηση κατέθεσε προσχέδιο για ένα προϋπολογισμό άγριας φοροεπιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις, καθήλωσης και μείωσης των κοινωνικών δαπανών, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα».
«Αυτός ο προϋπολογισμός, εν μέσω διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, εξωθεί την οικονομία στην ύφεση και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια μεγάλη ανατροπή για μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματικού διαχειριστικού σκηνικού» τόνισε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης.
ΛΑΟΣ: ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε: «ο προϋπολογισμός του κ. Αλογοσκούφη είναι ο προϋπολογισμός του κ. Σημίτη το 1985-86, του κ. Μάνου το 1992-93, του κ. Παπαντωνίου το 1995-96, ο προϋπολογισμός του κ. Χριστοδουλάκη το 2002. Ίδια κατάσταση, οι φόροι στο 'limit up' και οι παροχές στο 'limit down'. Δυστυχώς το 2009 θα είναι χειρότερο από το 2008».
Η ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομίας της Π.Ε. Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάθεση του προυπολογισμού.
Στην ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ ο προυπολογισμός χαρακτηρίζεται «νεοφιλελεύθερος, αντιλαϊκός, και αντιαναπτυξιακός», ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που αντί, σε καιρό κρίσης, να στηρίζει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πολίτη εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή στον πολίτη.»
 «Και αυτός ο προϋπολογισμός, τονίζεται στην ανακοίνωση» όπως και οι προηγούμενοι αυτής της κυβέρνησης είναι πλασματικός. Οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον το χάος που έχει δημιουργήσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του. Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό που να είναι κοντά τους, δίπλα στα προβλήματά τους ,να αγωνίζονται καθημερινά για την επίλυσή τους. Θέλει μια κυβέρνηση ουσίας και όχι μια κυβέρνηση επικοινωνίας. Θέλει πολιτική αλλαγή.»
    Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που αντί, σε καιρό κρίσης, να στηρίζει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πολίτη εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή στον πολίτη.
    Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης ,προτείνει αλλαγή πορείας στην οικονομία με συγκεκριμένα μέτρα-λύσεις, που παρουσίασε ο πρόεδρός του ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για φορολογική δικαιοσύνη και στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Επίσης καταθέτει μέσα στην εβδομάδα συγκεκριμένες προτάσεις για:
• Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όλους όσοι το χρειάζονται, χωρίς τους αποκλεισμούς που προωθεί η κυβέρνηση.
• Χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης στα ασθενέστερα στρώματα.
• Αύξηση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass