ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στρατηγική επέκταση στην περιφέρεια για την Ιcap

* Σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2008 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
 Υπερδιπλασιασμό πωλήσεων, σε σχέση με το 2006, αλλά και τους «καρπούς» από ένα διόλου ευκαταφρόνητο τριετές σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης αναμένει για το τέλος του 2008 ο όμιλος της Icap. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν τη διοίκηση του ομίλου να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσία των εταιριών του στην περιφέρεια, και δη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στα τέλη του τρέχοντος έτους, ο τζίρος του καταστήματος της Icap στη Λάρισα εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 600.000 ευρώ. «Οι ανάγκες αξιόπιστης επιχειρηματικής πληροφόρησης είναι τώρα μεγαλύτερες από ποτέ», επεσήμαναν στην «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Νικήτας Κωνσταντέλλος και ο διευθυντής του καταστήματος Κεντρικής Ελλάδας, Δημήτρης Νταφούλης.Περιγράφοντας τους στόχους του ομίλου για το επόμενο διάστημα, ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι η ICAP Group το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται ραγδαία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο τζίρος για το τρέχον έτος θα «κλείσει» περίπου στα 53 εκατ. ευρώ, από 18 εκατ. ευρώ που ήταν το 2006 –δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 194%. Ορόσημο στην εξελικτική πορεία του ομίλου αποτελεί η είσοδος, πριν από περίπου 2,5 χρόνια, της Global Finance (της μεγαλύτερης εταιρίας Ιδιωτικών Κεφαλαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη), η οποία μέσω fund απέκτησε ισχυρό πλειοψηφικό πακέτο της Icap.
«Το αναπτυξιακό πλάνο που καταστρώθηκε προβλέπει μια σειρά πρωτοβουλιών και δυναμική επέκταση, τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με εξαγορές εταιριών, που θα μας οδηγήσει στον τριπλασιασμό των μεγεθών μας, μέσα σε μόλις δύο χρόνια», επεσήμανε ο κ. Κωνσταντέλλος.
Στο πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης, που ανέρχεται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ (τριετές και rolling), προβλέπει την ενίσχυση της παρουσίας της Icap σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, ενώ εντός των τειχών, προβλέπεται η ενίσχυση των υποδομών της Λάρισας (Κεντρική Ελλάδα), στην Πάτρα και το Ηράκλειο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου υπογράμμισε ως εξαιρετικά θετική προοπτική εξέλιξης το γεγονός πως ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας «αναζητούν» τις υπηρεσίες της Icap. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξης του 30% των υπηρεσιών της εταιρείας στην περιφέρεια, μέσα σε μία τριετία.
Ο κ. Κωνσταντέλλος υπογράμμισε πως η διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου αναγνωρίζεται πλέον ως το Νο1 ζητούμενο για τις επιχειρήσεις, ιδίως από τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίση –και μάλιστα διαρκείας, όπως ο ίδιος είπε. Τόσο ο κ. Κωνσταντέλλος, όσο και ο κ. Νταφούλης επεσήμαναν το γεγονός ότι μπορεί η κατάρρευση παγκόσμιων οικονομικών κολοσσών να μην επηρεάζει άμεσα την ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, ωστόσο, το χρήμα γίνεται ακριβότερο και η πρόσβαση σε κεφάλαια χρηματοδότησης δυσχεραίνει –δημιουργείται μείζον θέμα πιστοληπτικής ικανότητας, είπαν.
ΠΡΟΦΙΛ
Η ICAP Group είναι ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στη Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο. Η ICAP Group παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών που ομαδοποιούνται σε έξι μεγάλους επιχειρηματικούς τομείς: συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες επιχειρηματικής πληροφόρησης και διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, επιχειρηματικές εκδόσεις, υπηρεσίες διάθεσης προσωπικού, υπηρεσίες Contact Center και υπηρεσίες Είσπραξης Απαιτήσεων.
Οι σύμβουλοι της Icap παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν τομείς όπως: κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων για την επιχορήγηση από αναπτυξιακά προγράμματα, οικονομικές μελέτες, υπηρεσίες στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, υπηρεσίες marketing, συμβουλευτικές υπηρεσίες franchising, καθώς και υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιλογής Στελεχών.
Σήμερα η εταιρία έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με εξειδικευμένους οίκους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας ισχυρό πλειοψηφικό πακέτο κατέχει Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών που διαχειρίζεται η Global Finance, ενώ συμμετέχει και ο Όμιλος Coface, ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους ασφαλίσεως εξαγωγικών πιστώσεων και οικονομικών πληροφοριών. Η ICAP είναι μέλος του διεθνούς δικτύου CreditAlliance, της FEBIS (Federation of Business Information Services), της EADP (European Association of Directory Publishers), της FEACO (European Federation of Management Consulting Association) και του διεθνούς οργανισμού ερευνών Gallup International. Επίσης είναι μέλος του ΣΕΣΜΑ, του ΣΕΔΕΑ και της ESOMAR.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass