Ν. ΤΖΙΚΑΣ: ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΚΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

Καθολικό το κλείσιμο της αγοράς στις 22 Οκτωβρίου

* Για πρώτη φορά κοινή κινητοποίηση εμπόρων κι επαγγελματοβιοτεχνών με υποσχέσεις για το μέλλον * Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Αθήνα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2008 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Με τη φράση «δεν θ’ αντέξουμε», έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες στρέφονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής στη φορολογία και την ασφάλιση και προβαίνουν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά – ιστορικά – που οι Συνομοσπονδίες των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρούν και κινητοποιούνται από κοινού, σαφής ένδειξη της δυσαρέσκειας που υπάρχει στην αγορά. Το γεγονός αυτό μαζί με τις κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής ανεδείχθη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ στην Αθήνα, στην οποία μετείχε και ο γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Νίκος Τζίκας.
Απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», ο κ.Τζίκας προέβη στην εκτίμηση ότι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση θα είναι καθολική όσον αφορά στην αγορά του νομού Λάρισας και κατέστησε σαφές ότι για μια ακόμη φορά θα υπάρξουν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες – είπε με νόημα – «θα διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης».
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Λαρισαίος έμπορος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές, ο κ. Τζίκας μίλησε για «φοροκλεφτική πολιτική εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων» και χαρακτήρισε «τρέλα» το ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισπράξει 7,4 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους το 2009.
ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ
Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ αξιολόγησε ως «στοχευμένη την πολιτική της κυβέρνησης να φορτωθούν τα βάρη οι φτωχοί, οι αδύνατοι, οι πολλοί στην ίδια ώρα που ευνοούνται οι λίγοι, όπως είναι οι πλοιοκτήτες». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι στόχος της πολιτικής αυτής είναι «να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού για να γλιτώσει η χώρα την επιτήρηση».
ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ
Όσον αφορά στην κινητοποίηση, ο κ.Τζίκας εκτίμησε ότι «με τον κοινό αγώνα ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ θα μπορέσουν να ταρακουνήσουν πιο εύκολα την κυβέρνηση». Άδραξε, όμως, την ευκαιρία να εισηγηθεί δημόσια την επέκταση της συνεργασίας των δύο συνομοσπονδιών και σε άλλα θέματα έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική για το μέλλον της μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος πρόσαψε «πολιτική βαρηκοΐα» στην κυβέρνηση κι επισήμανε ότι «το μοντέλο της συγκέντρωσης της αγοράς σε λίγους αποσταθεροποιεί την οικονομία». Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ δεν επαρκούν ούτε για συντάξεις δύο μηνών και ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 14 του προσφάτως ψηφισθέντος φορολογικού νόμου. «Φορολογική δικαιοσύνη – ασφαλιστική ισότητα», ζήτησε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης τονίζοντας ότι λύση στην χρηματοοικονομική κρίση που ταλανίζει τον πλανήτη «δεν είναι να στραγγίξουμε τους μικρούς, αλλά να ρίξουμε χρήμα στην αγορά». Αγωγές των ελευθέρων επαγγελματιών στα δικαστήρια μόλις τους σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας τον προσεχή Μάιο προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Σκορίνης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass