ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ξανάρχισαν οι «ουρές» στο Κτηματολόγιο

* Μόνο αν είσαι πελάτης πληρώνεις αμέσως το έντυπο παγίου τέλους στη Γενική τράπεζα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2008 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Δεν έγινε δεκτή η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι δικηγόροι που συμπράττουν στο έργο της κτηματογράφηση της Λάρισας προς τη διοίκηση του Συλλόγου για να εξαιρεθούν από την αποχή. Αυτό σημαίνει ότι από αύριο έως και την Παρασκευή που ολοκληρώνεται η αποχή των δικηγόρων Λάρισας, ο νομικός έλεγχος στις δηλώσεις που θα υποβάλλονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας δε θα είναι ουσιαστικός. Η παραλαβή των δηλώσεων και ο προέλεγχος θα γίνεται κανονικά από τους διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά ελλείψει νομικού ελέγχου υπάρχει κίνδυνος να «περάσουν» λάθη που θα κοστίσουν σε ταλαιπωρία στους Λαρισαίους πολίτες. Συνεπώς είναι συνετό, όσοι Λαρισαίοι θέλουν να καταθέσουν δηλώσεις μέχρι την Παρασκευή και δεν είναι βέβαιοι πως συντάχθηκαν κανονικά καλύτερα να αναβάλουν την επίσκεψή τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση πιθανότατα να υποχρεωθούν να ξαναπεράσουν για τη διόρθωση λαθών. Σε κάθε περίπτωση η αποχή των δικηγόρων συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η διαδικασία βρίσκεται στη κορύφωσή της μιας και τέλη του μήνα ολοκληρώνεται η προθεσμία. Στο Κτηματολογικό Γραφείο της Λάρισας τις τελευταίες ημέρες επικρατεί κοσμοσυρροή και από το πρωί έως το βράδυ υπάρχει μεγάλη κίνηση. Και όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία τόσο ο συνωστισμός θα αυξάνεται… 
Όσο για παράταση; Άρχισε πάλι να έρπει φημολογία για νέα προθεσμία, αλλά ανώτερα στελέχη του Εθνικού Κτηματολογίου το απορρίπτουν κατηγορηματικά. Οπότε όσοι ακόμη δεν υποβάλατε τις δηλώσεις σπεύστε.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί σε πολλούς Λαρισαίους η στάση που τηρεί στη διαδικασία υλοποίησης του έργου κτηματογράφησης η Γενική τράπεζα. Η συγκεκριμένη τράπεζα, και μόνο αυτή από όλες τις υπόλοιπες, για να παραλάβει το έντυπο πληρωμής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης (κτηματόσημου) και να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος τα δικαιώματα του ή πρέπει να είναι πελάτης της (ώστε η πληρωμή να γίνει έναντι λογαριασμού) ή θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό. Βέβαια η Γενική εξ αρχής τηρεί αυτή τη στάση ( με απόφαση της διοίκησής της) αλλά για όσους δεν το γνωρίζουν, μπορούν να περιμένουν ασκόπως.
Οι υπόλοιπες τράπεζες και συγκεκριμένα οι Alpha, Eurobank, Probank, Μαρφιν, Αγροτική, Αττικής, Εθνική, Εμπορική, Κύπρου και Πειραιώς, δέχονται τα έντυπα πληρωμής ανεξαρτήτου αν είσαι πελάτης, δε σε υποχρεώνουν δηλαδή να ανοίξεις λογαριασμό και να γίνεις εκ των υστέρων πελάτης τους. 
ΜΕ ΦΠΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Εξάλλου να σημειώσουμε πως με Φ.Π.Α. θα είναι οι αποδείξεις των δικηγόρων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με Σχετικό ερώτημα που έγινε στο Υπ. Οικονομικών σχετικά με το εάν οι υπηρεσίες των Δικηγόρων για την συμπλήρωση Δηλώσεων κτηματολογίου υπάγονται στο καθεστώς Φ.Π.Α. δόθηκε η ακόλουθη διευκρίνιση. "Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), οι εργασίες που σχετίζονται με τις δηλώσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο, όπως συμπλήρωση δηλώσεων και παροχή συμβουλών, υπάγονται στο φόρο προστιθέμενης αξίας. Ο συντελεστής που αναλογεί, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1, του άρθρου 21, του Κώδικα Φ.Π.Α., είναι ο κανονικός, 19%."
 
 
      
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass