ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Σε επιφυλακή παραμένουν τράπεζες και καταστηματάρχες

* Κανονικά η λειτουργία των περισσότερων τραπεζικών καταστημάτων – Σε αναμονή η αντικατάσταση όλων των ΑΤΜς

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2008 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
Σε «επιφυλακή» έμειναν και χθες τράπεζες και καταστηματάρχες, υπό την έντονη φημολογία για νέα επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Η ανησυχία εμπόρων και καταναλωτών επιβεβαιώθηκε το απόγευμα, όταν ομάδα ταραξιών, με αφορμή και κάλυψη την πορεία της Επιτροπής Συμπαράστασης επιχείρησαν να ξεκινήσουν εκ νέου επεισόδια, επί της οδού Παπαναστασίου, αλλά απωθήθηκαν άμεσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίς σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι εικόνες της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, η βιτρίνα από ακόμη ένα κατάστημα τράπεζας, επί της οδού Παπαναστασίου, υπέστη ζημιές και θρυμματίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια της εν λόγω απόπειρας επεισοδίων.
Μουδιασμένο εξακολουθεί να είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον, ωστόσο χθες το απόγευμα, κάτι άρχισε να κινείται και στην αγορά της Λάρισας, με αρκετούς καταναλωτές να «τσεκάρουν» τιμές, στην πλειοψηφία τους, αλλά και ορισμένους να προβαίνουν σε αγορές, κυρίως δώρων. Να σημειωθεί ότι από χθες, Δευτέρα, έχει τεθεί σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο που έχει καταρτίσει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, σύμφωνα με το οποίο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και σήμερα το απόγευμα.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα των τραπεζών στη Λάρισα, καθώς με εξαίρεση αυτά που κάηκαν, οι ζημιές στα υπόλοιπα αποκαταστάθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Αν και σε αρκετές δεν έχουν κατέβει τελείως οι λαμαρίνες –εξαιτίας της ανησυχίας για νέα επεισόδια και για νέες ζημιές- πίσω από τις προσωρινές προσόψεις, τα περισσότερα γκισέ λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση του κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους των τραπεζικών καταστημάτων, οι εκτιμήσεις για τις ζημίες από τις ασφαλιστικές εταιρίες γίνεται σε κεντρικό επίπεδο. Σε αντίθεση με την άμεση λειτουργία των γκισέ, που κατέστη δυνατή ήδη από την περασμένη Πέμπτη, δεν λειτουργεί η πλειοψηφία των ΑΤΜς στα καταστήματα των τραπεζών στο κέντρο της πόλης, καθώς όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης θα πρέπει να κατευθυνθούν σε καταστήματα σε περιφερειακές οδούς.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Πάντως, αν και στη Λάρισα σημειώθηκαν από τις μεγαλύτερες ζημιές σε ορισμένα καταστήματα τραπεζών, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα σε εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση τέσσερις περιπτώσεις. Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, καθώς μόλις ένας καταστηματάρχης εμφανίστηκε χθες το πρωί για να υποβάλλει αίτηση για αποζημίωση και ένας ακόμη έλαβε τηλεφωνικά πληροφορίες. Αν και το Επιμελητήριο –και η σχετική τριμελής Επιτροπή- δεν ήταν έτοιμο χθες για τα εν λόγω αιτήματα, σήμερα αναμένεται να εξυπηρετηθούν αυτοί που ζημιώθηκαν.
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass