ΚΚΕ: «Το πραγματικό συμφέρον των μικρών ΕΒΕ μπροστά στις εξελίξεις»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 18:56

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, συνεχίζει την εφαρμογή των «μνημονιακών» νόμων και των προαπαιτούμενων, μαζεύοντας μέχρι και την τελευταία δεκάρα οδηγώντας και τους μικρούς ΕΒΕ σε κατάσταση χρεοκοπίας. Η φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ και από το 2016 στο 29%. Η προκαταβολή φόρου 55% και κλιμακωτά έως το 2017 στο 100%. Το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, όλα είναι εδώ. Από κοντά και τα υπέρογκα ποσά για ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ για παροχές - ψίχουλα, τα νέα «ραβασάκια- κατασχετήρια» που θα αρχίσουν να έρχονται για χρέη στο δημόσιο, οι δημοτικοί φόροι που εκτινάχθηκαν, αλλά και το πανάκριβο ρεύμα, η πανάκριβη υγεία, τα φροντιστήρια του παιδιού κ.τ.λ.

Πριν από μερικούς μήνες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που χρωστάνε παντού, επιδίωξαν για άλλη μια φορά να μπουν σε μια ρύθμιση, ακόμη κι αν γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτή, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν, να απαλλαγούν έστω και προσωρινά από τα ειδοποιητήρια, κατασχετήρια κ.τ.λ. Σήμερα χιλιάδες απ’ αυτούς βρίσκονται στο ίδιο αδιέξοδο.

Τα νέα μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του, όπως η νέα αύξηση της φορολογίας, ο «εκσυγχρονισμός» για το Ασφαλιστικό που καταντάει τις συντάξεις φιλοδώρημα, έρχονται να προστεθούν στις πλάτες των ήδη καταχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων, στα άδεια ασφαλιστικά ταμεία , στην ήδη άθλια και πανάκριβη υγεία και περίθαλψη.

Κανένα μέτρο υπέρ των εργαζόμενων ή των αυτοαπασχολούμενων δεν βρίσκεται στο τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων. Κανένα μέτρο, έστω και προσωρινής ανακούφισης, δεν είναι στα λεγόμενα «ισοδύναμα» της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, έχει ήδη ανάψει «πράσινο φως» για νέο πακέτο μέτρων που αποτελούν πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως η, απελευθέρωση των πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ (απελευθέρωση Κυριακών, επαγγελμάτων κτλ.) ιδιωτικοποιήσεις κ.τ.λ.

            Οι μικροί ΕΒΕ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εμπιστευτούν την πείρα τους. Για χρόνια ολόκληρα αποτελούσαν, σύμφωνα με τα άλλα κόμματα, τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας. Για χρόνια ολόκληρα τούς έλεγαν ότι η ΕΕ θα αποτελέσει γι' αυτούς μια τεράστια αγορά και θα ανοίξουν οι δουλειές τους. Το αποτέλεσμα ήταν όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουν τα μονοπώλια να γιγαντώνονται δίπλα τους και τα μικρομάγαζα να κλείνουν.

Σε αυτό το παιχνίδι συμμετείχαν όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - που τους έταζαν για χρόνια ρευστότητα και καινοτομία, αναπτυξιακές τράπεζες, έξυπνα επιχειρηματικά προγράμματα για να γίνουν μεγάλοι. Στο ίδιο παιχνίδι και οι διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουνε πλάτη στην κυβερνητική εναλλαγή, υπερθεματίζοντας ότι κάτι θα άλλαζε αν έφευγαν οι προηγούμενοι και ερχόντουσαν οι επόμενοι, εξασφαλίζοντάς τους έτσι τον απαραίτητο χρόνο για να οργανώσουν το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης.

Τώρα, πρέπει και ο ίδιος ο αυτοαπασχολούμενος να δυναμώσει τα σωματεία του, να ενισχύσει τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, τη μόνη εγγύηση για ενδυνάμωση του διεκδικητικού, αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού της πάλης, για να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών του. Γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Να δυναμώσει η σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η πάλη για την πραγματική ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματα, που δεν χωράει στο ίδιο τραπέζι με τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται τα σωματεία αλλά και τίμιοι αγωνιστές ΕΒΕ, να συμπαραταχθούν με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, για να αντιμετωπίσουνε την επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση-κεφάλαιο- Ε.Ε. Να πάρουνε μέρος μαζικά στην Απεργιακή μάχη της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, με κλείσιμο των καταστημάτων, με μαζική συμμετοχή στα μπλοκ των σωματείων τους και σε ενιαίο μέτωπο με τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΥ, στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ακόμα περισσότερο, ο αυτοαπασχολούμενος χρειάζεται να βάλει τη σφραγίδα του μαζί με τα υπόλοιπα εργαζόμενα τμήματα, ώστε να δυναμώσει στην ελληνική κοινωνία το ρεύμα της ρήξης με αυτόν το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και στηρίζουν με χέρια και με πόδια κόμματα και ΕΕ. Να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, που σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα δρα καθημερινά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του με παρεμβάσεις μέσα και έξω από την βουλή.

Η προοπτική που προτείνει το ΚΚΕ για την εργατική - λαϊκή εξουσία, για την οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στηριγμένη στα κοινωνικοποιημένα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος, είναι η μόνη που μπορεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Σ’ αυτή την προοπτική μπορεί και ο ίδιος να εξασφαλίσει σταθερή δουλειά, με ανθρώπινα ωράρια, απολαμβάνοντας τις ασύγκριτες δυνατότητες για υψηλής ποιότητας Υγεία, Παιδεία, για ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του. Αυτή είναι η μόνη προοπτική, για να απαλλαχθεί και ο αυτοαπασχολούμενος οριστικά από τα βάσανά του, από τον αντικειμενικό εκτοπισμό του και τη θλιβερή ζωή που προσφέρει το σύστημα, σε αυτόν και την οικογένειά του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass