Τέταρτη ημέρα του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 13:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Φεβ 2016 14:16

Με πολλές ταινίες, γαστριμαργικές εμπειρίες και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η τέταρτη ημέρα του 8ου Διεθνούς Κινηματογράφου Φεστιβάλ Λάρισας.

Στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μ.Ι.Κατσίγρα έλαβε χώρα το αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο με τίτλο ‘Μνήμες Διαίρεσης’ με την προβολή της ταινίας HunJangGo-ji-jeon (Front Line) και την παρουσία του σύμβουλου της Πρεσβείας κου KANG Yoosik..

Ο κος Νίκος Αρτινός, κριτικός κινηματογράφου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ευχαρίστησε τον κo KANG Yoosik για τη συμμετοχή της Πρεσβείας, αναφέρθηκε στο αφιέρωμα και προλόγισε την ταινία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενθουσιασμένος με το αφιέρωμα και την ταινία που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Η Άννυ Ψάρρα- Περηφάνου, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης –Μ.Ι.Γ.Κατσίγρα ξενάγησε τον κ.KANG στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ο επίτιμος καλεσμένος κος KANG Yoosik, σύμβουλος της Πρεσβείας της Νότιας Κορέας μετέφερε χαιρετισμό του Πρέσβη της Νότιας Κορέας όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόνισε ότι η Νότια Κορέα σέβεται και εκτιμά τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει φιλία πολλών ετών ανάμεσα στις δυο χώρες, αφού οι Έλληνες στρατιώτες είχαν βοηθήσει την Νότια Κορέα στον πόλεμο. Κλείνοντας επισήμανε ότι οι Κορεάτες είναι λάτρεις των ελληνικών γεύσεων και της ελληνικής μουσικής αναφέροντας χαρακτηριστικά Τη Μαρία Κάλας και τη Νάνα Μούσχουρη.

Στην τελετή λήξης της χθεσινής ημέρας ακολούθησε η εκδήλωση Taste of Korea από την πρεσβεία της Νότιας Κορέας όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της χώρας.

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο με την προβολή δύο ταινιών αφιερωμένες στον Νορβηγικό Κινηματογράφο, στο Μικρό Θέατρο με αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, στο Stage με αφιέρωμα στον David Bowie καθώς και στο Kaveh Kanes με αφιέρωμα στον εναλλακτικό κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας «Τα μικρά διαμάντια»του Μπάστερ Κήτον.

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία απεικονίζονται ο κος Νίκος Αρτινός, κριτικός κινηματογράφου/ καλλιτεχνικός διευθυντής, η κα Άντα Σαρτζή πρόεδρος του Φεστιβάλ, ο κος KANG Yoosik, σύμβουλος της Πρεσβείας της Νότιας Κορέας, ο κος Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η κα Άννυ Ψάρρα- Περίφανου, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης –Μ.Ι.Γ.Κατσίγρα, ο κος Τάσος Γούσιος Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της διοργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass