Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕ Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Ο δράκος» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 1:11

 

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools. Σε γεμάτη αίθουσα προβλήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο η Νορβηγική ταινία Kon-Tiki καθώς φαίνεται ότι το κοινό της πόλης έχει ήδη κερδηθεί από το φεστιβάλ και γεμίζει όλες τις αίθουσες των προβολών.

Για σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα έχει την προβολή της εξαιρετικής ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Ο δράκος» 103΄στις 6:30 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Από σήμερα το Φεστιβάλ μεταφέρεται και στα Victoria Cinemas με Διεθνές και ελληνικό διαγωνιστικό και αφιερώματα σε σκηνοθέτες.

Στις 3:30 το μεσημέρι (μισή ώρα νωρίτερα από το αρχικό πρόγραμμα) ξεκινάει το Διεθνές Διαγωνιστικό στο Victoria Cinemas διάρκειας περίπου 3:30 ωρών. Θα προβληθούν οι ταινίες:

Masked 14:33 Brazil, Late Arrivals 9:14 Ireland, Flip Flops 16:08 United Kingdom, Game of life 12:30, France Horla 11:00 Korea, The Boss 20:39 Iraq, Under 10:38 Denmark. Zsofika 14:55 Canada, Moo 10:35 Australia, Dissonant 16:30 Belgium- Circus, Nowhere 19:09 Denmark, They Will All Die in Space 14:47 Spain, Life In Between 16:53 United States, A Chance Encounter 4:00 France.

Θα ακολουθήσει η ταινία «Τετάρτη 04:45» 116΄του Αλέξη Αλεξίου (18:45 περίπου) την οποία θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης φιλοξενούμενος του Φεστιβάλ. Στο τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης θα γίνει master class. Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης, Άνταμ Μπουσδούκος.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Βιωματικό Εργαστήριο - workshop, διοργανώνεται από το 8o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, με θέμα «Νομικά θέματα στην παραγωγή ταινιών», από την Μάρθα – Μαρία Καρυώτη δικηγόρο και την Δήμητρα Γαργάλα, δικηγόρο, εθελόντριες στο Φεστιβάλ.

Το εργαστήριο θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η συμμετοχή σε αυτό είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα προηγηθεί μικρή εισήγηση και θα ακολουθήσει συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα των δημιουργών ταινιών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα: «Ειδικό μακιγιάζ Κινηματογράφου» με την Παρασκευή Μπασιούκα αύριο Σάββατο στις 2:30 το μεσημέρι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο artfools.filoxenia@gmail.com με την ένδειξη «για το εργαστήριο μακιγιάζ Κινηματογράφου», όνομα και ηλεκτρονική διεύθυνση. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.