Ποίηση και λυρισμός από την Τουρκία σήμερα στο Χατζηγιάννειο

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2016 13:38

Την ταινία “Γάλα” του Σεμίχ Καπλάνογλου, που κινείται στο χώρο του λυρικού-ποιητικού κινηματογράφου, θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού & Επιστημών, σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Υπόθεση:
Έχοντας αποφοιτήσει πρόσφατα, ο Γιουσούφ δεν είναι και πολύ σίγουρος για το μέλλον του, στην επαρχία. Το να γράφει ποίηση είναι το μεγαλύτερο πάθος του και μερικά από τα ποιήματά του έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται σε κάποια λογοτεχνικά περιοδικά. Αλλά προς το παρόν, συνεχίζει να δουλεύει με τη χήρα μητέρα του στην τοπική γαλακτοβιομηχανία τους, η οποία επίσης δεν έχει σίγουρο μέλλον. Μέχρι τώρα, η χήρα μητέρα του Γιουσούφ, είχε όλη της την προσοχή στραμμένη στο μοναχογιό της.

Ακόμη νέα και όμορφη γυναίκα, έχει έναν διακριτικό δεσμό με τον σταθμάρχη της πόλης. Ο δεσμός της μητέρας τους σε συνδυασμό με την ακαταλληλότητά του για στρατιωτική θητεία, λόγω μιας παιδικής ασθένειας, κάνουν τον Γιουσούφ ακόμη πιο ανυπόμονο να κάνει ένα βήμα προς την ενηλικίωση.

Θα μπορέσει ο νεαρός να χειριστεί τις αλλαγές; Μπορεί να συνεχίσει το πάθος του ενώ ακόμη εργάζεται με τη μητέρα του στην μικρή τους επιχείρηση. Θα αναγκαστεί να μετακινηθεί στη μεγάλη πόλη ή να ψάξει για δουλειά σε μία από τις πολλές βιομηχανίες, που απειλούν το φυσικό τοπίο της μικρής του πόλης;

Ο Καπλάνογλου χρησιμοποιεί το γάλα μεταφορικά (η σχέση γιου με μητέρα) για να φτιάξει μια ποιητική, με μεγάλης διάρκειας πλάνα (που θυμίζουν τον Αγγελόπουλο), ταινία, χρησιμοποιώντας το χώρο και συγκεκριμένα την περιοχή της Ανατόλια, κάνοντας ένα σχόλιο πάνω στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση αλλά και τη σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο.

Λογοτεχνικής νοοτροπίας, ταινία ενός κατεξοχήν ανθρωπιστή Τούρκου σκηνοθέτη πλημμυρισμένη από ποιητικές εικόνες, μελαγχολικούς συνειρμούς και γεμάτη συναισθήματα που πηγάζουν από τα μάτια ενός νεαρού, πολλά υποσχόμενου ηθοποιού αλλά και της Saime (Σαϊμέ) που υποδύεται η Τουρκάλα ηθοποιός Μπασάκ Κοκλουκάγια της δικής μας Πολίτικης Κουζίνας.

Με τους: Μελίχ Σελτσούκ, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Ρίζα Ακίν, Σαντέτ Ακσού, Άλεβ Ουκάρερ, Σερίφ Ερόλ

Βραβείο FIPRESCI Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης 2009

Συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο 2008

Δραματική 2008 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 102'

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass