«WATERCOLORSALON» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2016 16:11

 

 

Την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, θα εγκαινιαστεί διεθνής ομαδική έκθεση ζωγραφικής (υδατογραφιών) με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης υδατογράφων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις έως 19 Μαΐου.

Συμμετέχουν 48 ακουαρελίστες από χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ταιβάν, Χόνγκ Κογκ, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ρωσία, Πακιστάν, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Σερβία, Σκωτία, Μεξικό και Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις υδατογραφίας για το 2016 παγκοσμίως, που ήδη προβάλλεται σε πολλές χώρες και θα παρουσιαστεί και από πολλά διεθνή περιοδικά τέχνης.

Η έκθεση σχεδιάστηκε στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων υδατογραφίας, και οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους, αλλά και τις διακρίσεις τους στο χώρο της υδατογραφίας. Όλοι είναι βραβευμένοι σε διεθνείς εκθέσεις, μέλη των μεγαλύτερων ενώσεων υδατογραφίας, περιζήτητοι εκπαιδευτές σε workshops, με πολλές δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά τέχνης. Το θέμα ήταν ελεύθερο για τον κάθε καλλιτέχνη.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες φιλότεχνους να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της διεθνούς υδατογραφίας, μέσα από τα έργα ορισμένων από τους σπουδαιότερους ακουαρελίστες.

Ενδεικτικά συμμετέχουν : ο Πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου της Αγγλίας Andy Wood, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υδατογράφων Shenzhen Κίνας, Zhou Tianya, ο Πρόεδρος της International Watercolor Society (IWS) Ινδίας Amit Kapoor, ο Πρόεδρος της International Watercolor Society (IWS) Ινδονησίας Agus Budiyanto, ο Πρόεδρος της International Watercolor Society (IWS) Σκωτίας Angus Mc Ewan, ο Πρόεδρος της International Watercolor Society (IWS) Ισπανίας Pablo Ruben Lopez Sanz, καλλιτέχνες που πήραν πρώτα βραβεία σε αντίστοιχα Σαλόνια Υδατογραφίας στον κόσμο, όπως η Rukie Garip, Rathin Kanji, Denise Athanas, Kathleen Conover, Linda Baker, Chris Krupinski κ.α., ενώ έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών κοσμούν τα περιοδικά και βιβλία ακουαρέλας σε όλον τον κόσμο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass