Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 13:24 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαϊ 2016 13:27

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο Επιλογές διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη «Από το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία» τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο θέατρο ΟΥΗΛ (Α. Γαζή και Κουμουνδούρου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αθανάσιος Βακάλης, Πρόεδρος Συνεταιρισμος Θεςγάλα, Ανδρέας Γιουρμετάκης, Δημοσιογράφος, Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αµέριµνα. Ή σχεδόν αµέριµνα. Και µετά, το 2009, λίγα χρόνια µετά τη θριαµβευτική ένταξή µας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον έτσι νοµίζαµε στην αρχή. Όµως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς µια οικονοµική κρίση, αλλά µια άνευ προηγουµένου κοινωνικοοικονοµική καταστροφή.

Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί δεν µπορέσαµε να αντιµετωπίσουµε την κρίση; Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου;

Εφτά χρόνια άρνησης της πραγµατικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δηµαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήµα πριν την ταπεινωτική εκδίωξή της από την Ευρώπη.

Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς και γιατί από την κρίση φτάσαµε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας τις µεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις µοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Περιγράφει τη διαδροµή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιµο των µνηµονίων» το 2015.

Σχετικά Άρθρα