Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβεία και παιχνίδια στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 21:49

Σε…αλάνα μετατράπηκε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων, σε μαθητές που διακρίθηκαν στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο για πρώτη φορά, με θέμα «Το Λαογραφικό Μουσείο μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και ατομικά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και μέσα από τις δημιουργίες τους έδωσαν μια διαφορετική ματιά για τον τρόπο που αυτά αντιλαμβάνονται την παρουσία, τις δράσεις και την λειτουργία του Μουσείου.

Συνολικά 498 μαθητές και αμέτρητα έργα πήραν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια. Τελικά διακρίθηκαν τα εξής 16 σχολεία: Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, 19ο Δημοτικό Λάρισας, 12ο Δημοτικό Λάρισας, 16ο Δημοτικό Λάρισας 2ο Δημοτικό Λάρισας, 10ο Δημοτικό Λάρισας 3ο Δημοτικό Αμπελώνος, Δημοτικό Τερψιθέας, Παιδική Στέγη, Νηπιαγωγείο Χρ. Μπόμπολου, Λητώ, Νηπιαγωγείο Αρχοντίας Καθάριου, Νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου, 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Δεκάδες μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της Λάρισας παρευρέθηκαν στo χώρο του Μουσείου για να παραλάβουν τον έπαινο και το βραβείο τους, αλλά και να δουν όλα τα έργα, βραβευμένα και μη, οργανωμένα σε ειδική έκθεση.

DSC02450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά παιχνίδια (το δαχτυλίδι, το μαντηλάκι, σχοινάκι, κουτσό, αλάτι ψιλό, αγαλματάκια, περνά περνά η μέλισσα) που οργάνωσε και συντόνισε η κ. Γιάννα Ζαρκατζιά, καθηγήτρια φυσικής αγωγής- δ/ντρια στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου έπαιξαν γέλασαν και ευχαριστήθηκαν με όλη αυτήν τη διαδικασία, ενώ οι μεγάλοι επανέφεραν μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια.

DSC02542

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη δράση οργάνωσε η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και υποστήριξαν εργαζόμενοι, εθελοντές, μέλη του Συλλόγου και μέλη του τοπικού Ελληνικού Οδηγισμού Λάρισας.

Στη βράβευση παρευρέθηκε ο εντεταλμένος για το Μουσείο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων/να Χατζημίχου.

Μετά τη βράβευση ακολούθησε κλήρωση 20 δώρων, προσφορά του βιβλιοχαρτοπωλείου Cyano ( Παπακυριαζή 53).

Σχετικά Άρθρα