«Του ήλιου και του Φεγγαριού» από το Θεσσαλικό Θέατρο

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2016 17:26

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την έναρξη των παραστάσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» με το έργο «Του ήλιου και του Φεγγαριού» που θα γίνει στο θερινό θέατρο «Αυλή του Μύλου» στις 28 Ιουνίου.

Το έργο παίχτηκε για λίγες παραστάσεις στο «Θέατρο του Μύλου» τις παραμονές του Πάσχα με το σκεπτικό να δοκιμαστεί πρώτα και να παιχτεί το φετινό Καλοκαίρι σαν κύρια παραγωγή του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Η παράσταση «Του ήλιου και του Φεγγαριού» άρεσε ιδιαίτερα στους πρώτους θεατές και θεωρείται σαν μία από τις σημαντικότερες σκηνοθεσίες του Κώστα Τσιάνου στη μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο.

Το έργο βασίζεται στις υπέροχες παραλογές του δημοτικού μας τραγουδιού που η καταγωγή του χάνεται στους αρχαίους μύθους, στα μεγάλα έργα του Ομήρου και των αρχαίων τραγικών μας ποιητών.

Είναι μικρά δράματα που αφηγούνται με ποιητικό τρόπο, σημαντικές ιστορικές στιγμές, γνωστούς μύθους, δραματικές αλλά και κωμικές περιπέτειες του ανθρώπινου βίου που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τη σύνθεση των 13 παραλογών σε ενιαίο έργο έκανε ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος που ασχολείται πολλά χρόνια με τη λαϊκή παράδοση, την αρχαία τραγωδία, την κωμωδία και για το ανέβασμα μιας παράστασης που θα βασίζεται στις συγκλονιστικές παραλογές, όπως είναι «Της Αρετής και του Κωνσταντή», «Του γιοφυριού της Άρτας», «Του Μαυριανού και της αδερφής του» , «Για ένα ζευγάρι ρόδα», « Η κουμπάρα που έγινε νύφη», «Η καλογριά και ο νιός τραγουδιστής» και άλλα.

Ο Κώστας Τσιάνος άλλωστε στις λαϊκές παραλογές βασίστηκε για να σκηνοθετήσει τις θρυλικές πλέον παραστάσεις του, «Ηλέκτρα», «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδηκαι τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου. Η επιμέλεια των ενδυμασιών της παράστασης είναι της Ελένης Ψύρρα.   Στους πολλούς ρόλους εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας, Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αριστέα Στεργιούλη,  Χρήστος Χαλβατζάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass