Οι «Αρχόντισσες» της Ολυμπίας Ματράκη

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2016 10:13

Έκθεση ζωγραφικής φιλοξενεί ως τον προσεχή Ιανουάριο το Αρχοντικό Σουλιώτη στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Πρόκειται γι’ αυτήν της Ολυμπίας Ματράκη, με θέμα «Αρχόντισσες», τα εγκαίνια της οποίας έχουν οριστεί για σήμερα Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «Οι Αρχόντισσες», στο μυαλό όλων μας σύχναζαν σε παραδεισένια σημεία, όπως αυτό το αρχοντικό, ήταν ακριβοθώρητες και βάδιζαν αέναες σε σκιερούς και γαλήνιους κήπους, σιγοψιθυρίζοντας γλυκύτατες μελωδίες. Αυτές οι παρουσίες, που καθήλωναν στο διάβα τους γυναίκες και άντρες, έμοιαζαν με αγγέλους επί γης, όμως μέσα τους κόχλαζε το πάθος για ζωή, για έρωτα, για αγάπη. Στολισμένες με το φωτοστέφανο της αρετής, ονομαστές για τη μοναδική ομορφιά τους, τον απαράμιλλο καλλωπισμό τους και τα χρυσοΰφαντα ενδύματά τους, ερέθιζαν τις σκέψεις όλων όσων τις αντίκριζαν, σαν ένα άρωμα μεθυστικό, ικανό να τους ταξιδέψει στο πιο κρυφό μονοπάτι της πλανεύτρας φαντασίας τους. Η νέα έκθεση της Ολυμπίας Ματράκη δεν έχει τυχαία ως θέμα τις γυναίκες “Αρχόντισσες”. Είναι η αποτύπωση αυτών των ιδιαιτέρων γυναικών που η αρχοντιά τους ξεχείλιζε σε όλο τους το είναι, σε όλη την ύπαρξη, έτοιμη να σαγηνέψει τις αισθήσεις ολάκερης της φύσης και των ανθρώπων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass