Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2016 12:30

Η πολυαγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη επισκέπτεται τη Λάρισα και συναντά τους αναγνώστες της σε εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν της η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας, το βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο οι Λαρισαίοι θα γνωρίσουν τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Θα προλογίσει ο ποιητής Κώστας Λάνταβος, ενώ για το έργο της θα μιλήσει ο Μιχάλης Ι. Αργυρίδης, μελετητής του έργου της, και θα παρέμβει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, φιλόλογος-αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξανδρος Μπατζανούλης θα απευθύνει χαιρετισμό. Η Άλκη Ζέη αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και απαντά στις ερωτήσεις του κοινού. Στο τέλος της βραδιάς η Άλκη Ζέη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λάρισα, η Άλκη Ζέη θα συναντήσει παιδιά από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της περιοχής που συμμετείχαν πέρσι στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης με θέμα «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη», για να συνομιλήσει απευθείας με τους νεαρούς αναγνώστες του έργου της.

Σχετικά Άρθρα