Το Λύκειο των Ελληνίδων αναχωρεί για το Πεκίνο

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 11:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιαν 2017 11:32

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας έχει προσκληθεί και ταξιδεύει στο Πεκίνο από σήμερα έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου  για να συμμετάσχει στον εορτασμό της πρωτοχρονιάς των Κινέζων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση τόσο για τη χώρα μας όσο και για το Λύκειο των Ελληνίδων της λάρισας καθότι ο Δήμος του Πεκίνου το επιλέγει για δεύτερη φορά να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους, καθώς  πριν από δύο  χρόνια, το 2015, τη ''χρονιά του αλόγου''το Λύκειο των Ελληνίδων  είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για τον ίδιο σκοπό. Τα μέλη του ΛΕΛ εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά τους πιστοί στην παράδοσή τους με ποικίλες εκδηλώσεις.Οι Κινέζοι από την πλευρά τους, εντυπωσιάστηκαν από  τους χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων  που συμμετείχαν δίνοντας έναν αλλιώτικα όμορφο τόνο στις πρωτοχρονιάτικες εορταστικές τους εκδηλώσεις. Το Λύκειο των Ελληνίδων εντυπωσίασε με τις φορεσιές του και το μοναδικό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την ελληνική παράδοση. Αυτός είναι ο λόγος που το καλούν και πάλι φέτος,τη ''χρονιά του κόκκορα''.
 Οι παραστάσεις θα γίνονται σε επιλεγμένους χώρους οι οποίοι αποτελούν τους χώρους λατρείας των Κινέζων και όπου εκτυλίσσονται ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα για τον ερχομό της νέας χρονιάς.Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας όπως Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά, επέλεξε ο δάσκαλος του Λυκείου των  Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης. Ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως θέαμα υψηλής αισθητικής. Η χορευτική ομάδα προετοιμάζεται γι’ αυτό το πρόγραμμα χορών και τραγουδιών γεμάτο δυναμισμό και ένταση, με  εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του Λυκείου των Ελληνίδων, και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν.
Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της Κίνας, όπως την Απαγορευμένη Πόλη, το Σινικό Τείχος, το Ναό του Ουρανού, το Εθνικό Μουσείο, το Ολυμπιακό Στάδιο και άλλα σημαντικά αξιοθέατα καθώς και σε γραφικές γειτονιές και συνοικίες του Πεκίνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass