ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ο Μύλος και ο Σταυρός»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 9:16

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, προσδιορίζοντας την αλληλοσυναρτώμενη σχέση των Εικαστικών Καλών Τεχνών με τον Κινηματογράφο (ο οποίος-υπό προϋποθέσεις-είναι μια σπουδαία μορφή εικαστικής έκφρασης),

υλοποιεί το πρόγραμμα Αγωνία και Έκσταση: Το Σινεμά των Εικαστικών. Στόχος του προγράμματος, με ελεύθερη είσοδο, είναι να αναδείξει τους τρόπους με τον οποίους ο κινηματογράφος καταγράφει την αγωνιώδη αναζήτηση της έμπνευσης των καλλιτεχνών, ώστε να επιτύχουν την «Τέλεια Τέχνη». Το αγωνιώδες αυτό κυνήγι αποτυπώνεται, είτε μέσα από βιογραφίες σπουδαίων εικαστικών, είτε μέσα από πρωτότυπες ιστορίες ανάλογης θεματολογίας.

Ο βασικός προγραμματισμός περιλαμβάνει-ανά τακτά χρονικά διαστήματα-τις προβολές τεσσάρων σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι οποίες-κάθε φορά-θα συνοδεύονται από συζήτηση, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα: κινηματογραφική ανάλυση της ταινίας και ανάλυση του βασικού (εικαστικού) θέματος της ιστορίας.

Οι ταινίες που πρόκειται να προβληθούν στο Αμφιθέατρο της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. είναι οι εξής: Ο Μύλος και ο Σταυρός, Πόθος για τη ζωή, Αγωνία και Έκσταση και Φρίντα. Η προβολή της πρώτης ταινίας «Ο Μύλος και ο Σταυρός» σε σκηνοθεσία Λεχ Μαγιέφσκι, θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Πρωταγωνιστούν: Ρούτγκερ Χάουερ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Μάικλ Γιορκ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass