ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ"

«Η Μυστική Λέσχη» και κοπή πίτας των σινεφίλ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 11:00

Τη βραβευμένη με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο αντικληρική επίθεση του Πάμπλο Λαραΐν «Η Μυστική Λέσχη», θα προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο».

Εύλογα γυρισμένη σε απόλυτη μυστικότητα, η ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, σκηνοθέτη του υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ “Νο”, είναι ένας κόλαφος για την επίσημη καθολική εκκλησία που θα ζήλευε κι ο Μπουνιουέλ. Συνδυάζεται εξ αρχής με ένα βιτριολικό χιούμορ, ενώ το δισυπόστατο των χαρακτήρων που υποβάλλουν οι αριστοτεχνικές ερμηνείες και τα ομιχλώδη, τυλιγμένα στο γαλάζιο ημίφως πλάνα της ταινίας βυθίζουν το θαρραλέο αυτό «κατηγορώ» σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αόρατης απειλής.

Μια ομάδα καθολικών ιερέων που έχουν κατηγορηθεί για διαφόρων ειδών αξιόποινες πράξεις, ζει σε μια απομονωμένη «λέσχη» μιας παραθαλάσσιας χιλιανής πόλης. Όταν, όμως, ένα σκάνδαλο το οποίο έχει να κάνει με το παρελθόν ενός ιερέα ξεσπά, ένας ιησουίτης ψυχαναλυτής-διαχειριστής κρίσεων αποστέλλεται από τις εκκλησιαστικές αρχές για να διευθετήσει την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του στο Βερολίνο ο Λαραΐν αναφέρθηκε στο φανατισμό γύρω από την ιδέα της θρησκείας που κάνει ανθρώπους ακόμα και να σκοτώνονται γι’ αυτήν, ελπίζοντας πως κάτι τέτοιο θα σταματήσει. Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν με τους: Αλφρέδο Κάστρο, Ρομπέρτο Φαρίας, Χοσέ Σόζα

Κοπή πίτας

Ανάμεσα στις δύο προβολές στις 9μ.μ. θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, αλλά και για όλους τους σινεφίλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass