Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαρισαία Μ. Δημάκη εκθέτει στη Σαουδική Αραβία

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 10:00

Στην ετήσια έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Πανεπιστήμιο KAUST (King Abdullah University of Science & Technology) στη Σαουδική Αραβία συμμετέχει η Λαρισαία Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Δρ Μαρία Δημάκη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την 1η Μαρτίου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο που θα παρουσιάζονται για το μήνα Μάρτιο στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Η Δρ Δημάκη εκθέτει δουλειά της χρησιμοποιώντας την προσωπική της τεχνική, της χαρακτικής σε ακτινογραφίες, γνωστής πλέον από τα φοιτητικά της χρόνια με τις διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις. Στόχος της να τονίσει σε ένα χώρο διεπιστημονικό με πρωτιές και καινοτομίες στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τη στενή σχέση της Τέχνης με την Επιστήμη. Οι τίτλοι των έργων παρουσιάζονται εσκεμμένα στα ελληνικά με αγγλικούς χαρακτήρες όπως «Hypnos», «Anthos», «Therismos» και «Ptosis» με εννοιολογική εξήγηση και καλλιτεχνική ερμηνεία σε ένα μέρος πολυπολιτισμικό όπου η ελληνικότητα δεν περιορίζεται στα στενά χωρικά μας όρια αλλά οφείλει να επεκτείνεται και σε χώρους και λαούς με διαφορετική νοοτροπία.