ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ

Αντάμωσαν οι Πευκιώτες Καλαμπάκας

* Για πρώτη φορά διοργανώθηκε Γιορτή Πίτας

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 17:00

Ως "μαγνήτης" λειτούργησε και φέτος για δεκάδες Πευκιώτες αλλά και πλήθος αποδήμων του χωριού η καθιερωμένη, κάθε χρόνο, πολιτιστική - χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκης Καλαμπάκας.

Το «ζεστό» χειροκρότημα των παρευρισκομένων απέσπασε, το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου το οποίο άνοιξε για φέτος τις εκδηλώσεις. Οι χορευτές και χορεύτριες φορώντας παραδοσιακές στολές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκαλώντας ενθουσιασμό στους παριστάμενους.

Το βράδυ υπό τους ήχους της λαϊκοδημοτικής ορχήστρας με κλαρίνο τον Γιάννη Ζιάκο, τραγούδι τους Ζέττα-Λένα και Καλαμίδα Νίκο, και μπουζούκι τον συντοπίτη τους Βασίλη Βασιλείου οι Πευκιώτες διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην κατάμεστη όμορφη και δροσερή πλατεία του χωριού.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΤΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος και για πρώτη φορά, με τη δέσμευση των διοργανωτών ότι θα συνεχιστεί κάθε χρόνο την ίδια μέρα, διοργανώθηκε και η πετυχήμενη γιορτή παραδοσιακής πίτας από τις γυναίκες του χωριού. Στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στην τοπική γευστική παράδοση του τόπου τους. Οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά: Σπανακόπιτες, τυρόπιτες, κρεατόπιτες με φύλλο ανοιγμένο και σπιτικά φτιαγμένες! Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι καλύτερες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass