Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

« Χοροπαιχνιδίσματα» σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 15:00

Ο χορός από την αρχαιότητα υπήρξε το σύμβολο της συνειδητής παρουσίας της ζωής. Ο χορός είναι τελετή, είναι συμμετοχή και όχι μόνο θέαμα. Αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ζωής των Ελλήνων που χόρευαν πρόθυμα κάτω από κάθε είδους συνθήκες κι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Αποτελούσε κοινωνική εκδήλωση για τον Έλληνα και εξωτερίκευε μ’ αυτή όλες τις προσωπικές και ομαδικές συγκινήσεις χαράς και λύπης.

Σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας το κοινό της Λάρισας θα παρακολουθήσει το χορό που εκφράζει τη χαρά. Το χορό που είναι παράλληλα και παιχνίδι. Το χορό που σατιρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Οι 200 χορευτές των παιδικών κι εφηβικών τμημάτων της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης θα παρουσιάσουν δημοτικά τραγούδια και χορούς με εύθυμο χαρακτήρα, μιμικά και περιγελαστικά δρώμενα που σκοπό έχουν να προκαλέσουν την ευφρόσυνη διάθεση και το γέλιο. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Τα παιδιά κι οι έφηβοι είναι η χαρά της ζωής!

Η παράσταση με γενικό τίτλο «Χοροπαιχνιδίσματα» είναι εμπνευσμένη από την παιδική αθωότητα και βασίζεται σε χορούς και τραγούδια με εύθυμο χαρακτήρα. Αποτελεί παραγωγή της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Μπαλογιάννης Βασίλης (κλαρίνο), Σούλτης Γιάννης (βιολί), Παπαδημητρίου Κώστας (λαούτο), Σαραντινός Βασίλης (τραγούδι-κρουστά), Μούτσελος Νίκος (γκάιντα-τσαμπούνα). Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της παράστασης είναι του χοροδιδάσκαλου κ. Σωτήρη Καραβασίλη.