Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Επιφάνειες» στη Δημοτική Πινακοθήκη

*Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Λιάκου

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 15:40

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της πόλης, αυτή τη φορά μέσα από τη σειρά «Επιφάνειες» της Λαρισαίας καλλιτέχνιδας Αμαλίας Λιάκου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου.

Οι φωτογραφίες της Αμαλίας Λιάκου χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: «Πορτραίτα του Νάνου Βαλαωρίτη», «Νεκρή φύση: το μυστήριο των πραγμάτων», «Όταν έβρεχε διαμάντια» και «Σονάτα παριζιάνικου Φθινοπώρου», έργα δημιουργημένα μεταξύ 2012-2013 στην Αθήνα και το Παρίσι.

Ο καθηγητής βιολιού Δημήτριος Καραμανώλης από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πλαισίωσε μουσικά μαζί με τις μαθήτριές του, Βερονίκη Δούκα, Κατερίνα Αλβίζου και Σωτηρία Καλογιάννη την βραδιά των εγκαινίων.

*Η Αμαλία Λιάκου γεννήθηκε στην Λάρισα. Είναι Fine Art Φωτογράφος και Θεωρητικός Τέχνης, Διδάκτωρ Αισθητικής, επιστημών και τεχνολογίας των τεχνών Πανεπιστημίου Paris 8, με ειδίκευση στις εικαστικές τέχνες και την φωτογραφία.Συμμετείχε σε συνέδρια για την τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύσεις της βρίσκονται σε γαλλικά συλλογικά συγγράμματα και στον ελληνικό τύπο. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στο εξωτερικό και το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα με τίτλο «Επιφάνειες».

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 14:00. Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499.

Gallery άρθρου