Ενημέρωση για την πολιτιστική κληρονομιά

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2018 16:12

Εκδήλωση με θέμα την αρχαιοκαπηλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO N. Λάρισας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι η Δρ Θεοδώρα Κάλλα, ειδική παιδαγωγός, πρόεδρος Τοπικού Ομίλου για την UΝESCO Νομού Λάρισας, η Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Λίλα Ντε Τσάπες, εθνολόγος, πρόεδρος του Οργανισμού Heritage & Museums και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων και ο Κωνσταντίνος Χριστόλογλου, προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής.

Την κεντρική εισήγηση θα πραγματοποιήσει η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δρ Έλενα Κόρκα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθούν τα μέλη των θεσμικών φορέων, αλλά και οι πολίτες για το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και τις διεθνείς συμβάσεις ενάντια στην παράνομη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τη σημασία της προστασίας και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς η απώλεια της συνδέεται άμεσα με την απώλεια της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας ενός λαού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass