Ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης στο Α΄ Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Βουδαπέστης

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 15:57

 

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης ιδρύθηκε το 1931 και αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους φορείς της πόλης μας, συμμετέχοντας στα πολιτιστικά της δρώμενα για περισσότερο από οκτώ δεκαετίες. Έχοντας εμφανιστεί σε, περίπου, τριακόσιες Συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό έχει αποσπάσει βραβεία και θετικές κριτικές από το κοινό.

Μεταξύ των χωρών, όπου έχει εμφανιστεί, περιλαμβάνονται και η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, όλες, σχεδόν, οι βαλκανικές χώρες κ.α. Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, θα εμφανιστεί στο απαιτητικό κοινό της Βουδαπέστης, συμμετέχοντας στο Α΄ Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Βουδαπέστης, το οποίο διοργανώνεται από 3 μέχρι 5 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Το Φεστιβάλ αυτό ξεκινά τα πρώτα του βήματα με τη συμμετοχή 18 Χορωδιών και Ορχηστρών από 12 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Νορβηγία, η Αυστρία η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες! Η ανταλλαγή εμπειριών και ακουσμάτων από τη μουσική και χορωδιακή τέχνη άλλων χωρών και πολιτισμών, σε αυτού του είδους τα Φεστιβάλ, αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για όλους τους συμμετέχοντες.

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου το μεσημέρι, στην Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ (Belvárosi Szent Mihály Templom), με τη συμμετοχή όλων των Χορωδιών και στην οποία θα αποδοθούν δύο θρησκευτικά έργα από κάθε Χορωδία. Ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης θα αποδώσει δύο Ορθόδοξους Ύμνους, σε πολυφωνική διασκευή από τους Θεμ. Πολυκράτη και Θεόδ. Παπακωνσταντίνου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου το βράδυ, η Χορωδία θα εμφανιστεί στο ELTE Radnóti Miklós School, με ένα ρεπερτόριο 12 τραγουδιών, τα οποία αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά, ελληνικά, μουσικά ακούσματα, όπως πολυφωνικά διασκευασμένα δημοτικά μας τραγούδια, επτανησιακές καντάδες, έργα από τους πιο γνωστούς έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης κ.α. Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, με εντατικές πρόβες τις τελευταίες ημέρες, έχει προετοιμάσει τους Χορωδούς άρτια, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Φεστιβάλ.

Το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης, καθώς και κρουαζιέρα στον Δούναβη, περιήγηση και διανυκτέρευση στη Βιέννη και επιστροφή μέσω Βελιγραδίου, όπου οι χορωδοί θα γνωρίσουν τις ομορφιές της σερβικής πρωτεύουσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass