Παρουσιάστηκε το «γινάτι» του Γιάννη Καλπούζου

ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ... ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 15:32

Με επιτυχία έγινε χθες η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «γινάτι-ο σοφός της λίμνης». Η παρουσίαση του βιβλίου, που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων, το βιβλίο Καλτσάς και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός», έγινε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο παρουσία φίλων των βιβλίων του Αρτινού συγγραφέα, αλλά και της ανάγνωσης γενικότερα.

Ο Γιάννης Καλπούζος, ένας από τους καλύτερους και πολυβραβευμένους σύγχρονους Έλληνες μυθιστορηματογράφους με το νέο του βιβλίο μάς μεταφέρει στα Γιάννενα του 1917, την εποχή του Εθνικού Διχασμού και της κατοχής της πόλης και ενός μεγάλου τμήματος της Ηπείρου από τους Ιταλούς. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο ανάγνωσμα, γεμάτο με εικόνες, μουσικές και αρώματα εποχής: καντάδες με μαντολίνα και ακορντεόν στις γειτονιές και στα καφενεία, κατάρες και μάγια, ευχές και παροιμίες σε γιαννιώτικη ντοπιολαλιά και με δύο αξέχαστους πρωταγωνιστές, πλαισιωμένους με μια πλειάδα αυθεντικών δευτεραγωνιστών. Ο συγγραφέας μιλώντας για το «γινάτι» επισήμανε πως «Η μυθοπλασία του κινείται γύρω από μία τρικυμιώδη σχέση ενός Έλληνα, του Ζώτου, και μιας Τουρκογιαννιώτισσας, της Χαβαή, οι οποίοι πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τους διαφορετικούς τους κόσμους για να τα καταφέρουν να γίνει πραγματικότητα ο έρωτάς τους. Στο υπόστρωμά του αναπαριστάνεται αυτή η χρονική περίοδος που συμβαίνουν συνταρακτικά γεγονότα, από τον διχασμό των Ελλήνων σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς, την εκστρατεία στη Μικρά Ασία, την ανταλλαγή των πληθυσμών, την προσφυγιά. Αναπαριστάνεται η καθημερινή ζωή εκείνης της εποχής, μιλάει για τη ληστοκρατία στην Ήπειρο, μια μάστιγα κυριολεκτικά» είπε ανάμεσα σε άλλα ο συγγραφέας.

Πριν την έναρξη της παρουσίασης, σε βίντεο προβάλλονταν παλιές και ιστορικές εικόνες των Ιωαννίνων, όπου διαδραματίζεται το μυθιστόρημα, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Άγγελος Πετρουλάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass