Έκθεση φωτογραφίας με μνημεία της UNESCO

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 15:34

Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων με την πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Σχολείου Λάρισα 2018 με τίτλο «Χτίζοντας μια πόλη που Μαθαίνει – Καινοτόμες Δράσεις και Προγράμματα», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από αύριο Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Ιουνίου σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της Unesco, διοργανώνει μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ., στον Μύλο του Παππά, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Τα μνημεία που συγκαταλέγονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυίας του ανθρώπου. Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Τα έργα φωτογραφίας της παρούσας έκθεσης προέρχονται κατά κύριο λόγο από συλλογές μουσείων και εφορειών αρχαιοτήτων και παρουσιάζονται μέσα από 21 φωτογραφίες όπου η πλειοψηφία τους είναι ασπρόμαυρες. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Ναός Επικούρειου Απόλλωνος στις Βάσσες ,Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Άγιον Όρος – Άθως, Μετέωρα, Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία Θεσσαλονίκης, Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας, Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, Αρχαιολογικός χώρος Δήλου, Μονή Δαφνίου, Μονή Οσίου Λουκά και Νέα Μονή Χίου, Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Σάμου, Αρχαιολογικός χώρος Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και της Τίρυνθας, Ιστορικό Κέντρο (Χώρα) με τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass