ΑΠΟ ΤΟ ΘΕ.ΑΜ.Α. ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 19:42

Το επαγγελματικό θέατρο με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του ΘΕ.ΑΜ.Α., γνωστό στους Λαρισαίους θεατές και από σπουδαίες παραστάσεις του στο ΔΩΛ, παρουσιάζει το «Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου.

 Το έργο πραγματεύεται μία επίπλαστη κατάσταση ομηρίας σ’ ένα θεατρικό τελετουργικό ατίμωσης. Ο Duke και η Donna, παραβάτες της καθεστηκυίας τάξης, βρίσκονται έγκλειστοι σ’ ένα κέντρο επιβολής εξουσίας ως καλλιτέχνες–διασκεδαστές  της μπουρζουαζίας μέσα σ’ ένα δωμάτιο–κλουβί. Μαζί τους, ο θηριοδαμαστής Manstro και η ντίβα Star ως μύστες μίας εγκλεισμένης Αρχής, εκπροσωπούν την υποτακτική προσκόλληση στους δυνάστες προύχοντες επιζητώντας την εύνοιά τους. Το έργο έγραψε και σκηνοθετεί η Σοφία Σταυρακάκη, η οποία παίζει και τον ρόλο της Donna στην παράσταση που έκανε πρεμιέρα στα αγγλικά πέρυσι στο Φεστιβάλ Fringe του Μπράιτον συνεχίζοντας στο Λονδίνο, όπου εγκωμιάστηκε από κριτικούς και κοινό. Όσοι γνωρίζουν τις απαιτήσεις της βρετανικής κριτικής και μάλιστα σε σχέση με την αντιμετώπιση ελληνικών παραστάσεων, αντιλαμβάνονται ακόμη περισσότερο τη σημασία του γεγονότος. Ενός γεγονότος που συνέβαλλε περαιτέρω στη διεθνή αναγνώριση του ΘΕ.ΑΜ.Α. στην εξέλιξη της ήδη εγνωσμένης πορείας του με παραστάσεις και διδασκαλία σε ευρωπαϊκά σεμινάρια θεατρικής παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Λαρισαίος ηθοποιός του ΘΕ.ΑΜ.Α. Μιχάλης Ταμπούκας μετέφρασε ενδεικτικά για το ThePressProject (www.thepressproject.gr) δύο κριτικές που δίνουν μία πρώτη εικόνα εντυπώσεών της από την απήχησή της στο Μπράιτον. Ο Σάιμον Τζένερ (Blindfold: The Night of the Hunt – FringeReview) επισημαίνει ότι η κριτική του «μετά βίας εκφράζει κάτι από την ατμόσφαιρα που αναδύεται από την παράσταση» για την οποία αποσαφηνίζει πως «δεν μοιάζει με τίποτα που θα δείτε ποτέ ακόμη και στο Fringe». Η Μπέθαν Χαϊγκέιτ–Μπετς (BRIGHTON FRINGE: Blindfold: The Night of the Hunt – Sweet Venues ...) μιλά για μία παράσταση «κόλαφο, μια γροθιά στο στομάχι και από εκείνες που μένουν με τον θεατή για καιρό μετά το τέλος της». Την εξαιρετική διανομή συμπληρώνουν ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου ως Duke, ο Κωνσταντίνος Λούκας ως Manstro και η Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ ως Star.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass