Εγκαινιάστηκε η 19η Εκθεση Βιβλίου

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 15:27

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου η 19η Εκθεση Βιβλίου Λάρισας. Στην Εκθεση, που φέτος λειτουργεί σε νέο μέρος σε σχέση με τις περασμένες χρονιές που γινόταν στην Κεντρική πλατεία, συμμετέχουν πέντε τοπικές επιχειρήσεις και θα διαρκέσει μέχρι 13 Ιουλίου.

Στον εναρκτήριο λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάπκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η έκθεση βιβλίου Λάρισας είναι ένας σταθερός θεσμός πολιτισμού και αξιών για την πόλη μας με σκοπό να προαγάγει τη φιλαναγνωσία και να συμβάλει στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για τις νέες εκδόσεις.

Μια έκθεση βιβλίου πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα παρεμβατικό, προωθητικό στην ανταλλαγή ιδεών που θα τη βγάλει από μια κατάσταση απλής επίσκεψης και αγοράς βιβλίων.

Γι’ αυτό φέτος, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις -παρουσιάσεις βιβλίων, διαδραστικά παιχνίδια, συναντήσεις με δημιουργούς κλπ.- με φόντο τους εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής καλλιέργειας.

Η Εκθεση Βιβλίου είναι για μας προτεραιότητα και προσπαθούμε να την αναβαθμίσουμε τόσο αισθητικά όσο και οργανωτικά, σε συνεργασία με την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας κι άλλους φορείς, επειδή πιστεύουμε πως είναι ζωτικής σημασίας να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στο βιβλίο.

Γιατί το βιβλίο μάς κάνει καλύτερους πολίτες, οξύνει την κριτική μας σκέψη, ενισχύει την ιστορική μας μνήμη, διαμορφώνει την ταυτότητά μας, μας καθιστά πιο ανοιχτούς και ανεκτικούς στον άλλον.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κικέρωνα “αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται”».

Στα εγκαίνια της Εκθεσης παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο πρόεδρος της 1ης Διαμερισματικής Κοινότητας Γιώργος Δαούλας. Οι ώρες λειτουργίας της Εκθεσης είναι καθημερινά και τα Σάββατα από τις 10:30 έως τις 14:00 και 18:00 έως τις 23:00 και τις Κυριακές από τις 18:00 έως τις 23:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass