Ο Ενιο στον… Μορικόνε

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ-ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 15:22 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Αυγ 2018 17:38

Η εντυπωσιακών διαστάσεων προσωπογραφία που κοσμεί πολυκατοικία στην οδό Μανωλάκη σε λίγο καιρό θα συναντήσει τον άνθρωπο που με τον βίο και την καλλιτεχνική του παραγωγή ενέπνευσε το μεγαλεπήβολο αυτό έργο: τον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Ενιο Μορικόνε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος έχει προγραμματίσει εντός του Σεπτεμβρίου να σταλεί στο σπίτι τού μαέστρου ένας πολυτελής κύλινδρος ο οποίος θα περιέχει αφίσα με την τοιχογραφία στην οδό Μανωλάκη, αλλά και ένα φλασάκι με όλη τη διαδικασία της προσωπογράφησης. Ο Ενιο Μορικόνε γνωρίζει για τον δραστήριο σύλλογο της Λάρισας που δρα με γνώμονα το έργο του, ενώ ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή μαζί του με απώτερο στόχο να τον συναντήσουν. Για τον λόγο αυτό έχουν σταλεί τέσσερις επιστολές (από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος και από την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη) στον βραβευμένο με Οσκαρ συνθέτη που του επισημαίνουν την πρόθεσή τους να του απονείμουν τιμητική πλακέτα ως φόρο τιμής για το τεράστιο έργο του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Παπακώστας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ίδιο τον συνθέτη αλλά και με τον γιο του, του έγινε γνωστό πως λόγω του βεβαρημένου προγράμματος δεν είναι σε θέση να ορίσουν την ημερομηνία της τιμητικής εκδήλωσης που θα γίνει στην αίθουσα τελετών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι η προβολή στο β’ Αρχαίο Θέατρο της συναυλίας που έδωσε ο Ενιο Μορικόνε στο Κρεμλίνο διευθύνοντας τη συμφωνική της Σόφιας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος ευχαριστεί όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η σχεδιαστική αναπαράσταση της προσωπογραφίας του μαέστρου στην οδό Μανωλάκη, και πρώτα απ’ όλα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα, την Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης και τους κ. Λυμπερόπουλο και Κατσαρέα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την κ. Χρύσα Παπανικολάου, τον εικαστικό διευθυντή του Συλλόγου, τον εικαστικό Αστέριο Λάσκαρη και τους συνεργάτες του, Χρήστο Λάσκαρη και Δήμητρα Καλογήρου, οι οποίοι φιλοτέχνησαν την προσωπογραφία, τον κινηματογραφιστή του Συλλόγου Γιάννη Χαρισούλη, και τέλος τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας για την παραχώρηση του χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass