Μουσικό ταξίδι με Βιτάλη

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2018 15:02

Ένα μουσικό ταξίδι, δίχως σύνορα, όπως ακριβώς το είχαν υποσχεθεί, επιφύλαξαν στους χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης μαζί με τη μοναδική Ελένη Βιτάλη.

Με επίκεντρο την ποντιακή λύρα του Ματθαίου οι τρεις καλλιτέχνες κατήργησαν τις μουσικές διαχωριστικές γραμμές δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα με τραγούδια από το παραδοσιακό, το λαϊκό, ακόμη και το κλασικό ρεπερτόριο.

Από το Grande Amore στο Ξενάκι και την Ταχεία της Δήμητρας Βιτάλη, το ανεπανάληπτο αυτό ταξίδι είχε πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε γνωστά αγαπημένα τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με το κοινό να συμμετέχει ενεργά τραγουδώντας πολλές φορές ακόμη και όρθιο.

Ανατολίτικο τόνο στη συναυλία έδωσε η παρουσία της -αρμένικης καταγωγής- Λιβανέζας τραγουδίστριας Sarina Cross η οποία μάγεψε με την εκπληκτική φωνή της.

Και κάπου εκεί στο μέσον της βραδιάς έφτασε η στιγμή που όλοι περίμεναν. Ένα ολόκληρο θέατρο σείστηκε με τα ποντιακά τραγούδια έτσι όπως μόνο ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ξέρουν να ερμηνεύουν. Μικροί και μεγάλοι σηκώθηκαν χορεύντας επιτόπια σε ρυθμούς ποντιακούς όλα τα αγαπημένα ακούσματα της νοσταλγίας, των χαμένων πατρίδων και της παράδοσης του Πόντου.

Ήταν μία μουσική βραδιά από αυτές που μένουν στην ψυχή για καιρό και που μόνο το Φεστιβάλ Ολύμπου, στο υποβλητικό αρχαίο θέατρο, μπορεί να προσφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass