Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο με Πρωτοψάλτη και Αγιόκαμπο

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΤΟΥΣΙΑ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 22:22

Μία συνεργασία του Λαρισαίου σκηνοθέτη Σεραφείμ Ντούσια και της Αλκηστις Πρωτοψάλτη αναμένεται να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάδειξη των παραλίων του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα του Αγιοκάμπου.

Ο σκηνοθέτης Σεραφείμ Ντούσιας κινηματογραφεί τις συναυλίες της Πρωτοψάλτη για να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που να καταδεικνύει τις ώρες αγωνίας και μοναξιάς του καλλιτέχνη πριν από τις συναυλίες αλλά και πώς αλληλεπιδρά η καλλιτέχνης με τους συνεργάτες της και με το κοινό. Λόγω της καταγωγής του κ. Ντούσια τι καλύτερο από το να αρχίσουν τα γυρίσματα από τον νομό Λάρισας, δραττόμενος την ευκαιρία που του έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την πρωτοβουλία να καλέσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο» την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Σεραφείμ Ντούσια και τον ρώτησε για το ντοκιμαντέρ, με τον σκηνοθέτη να λέει: «Η κινηματογράφηση έγινε με πρωτοβουλία της διάσημης ερμηνεύτριας και ήταν κάτι που με βρήκε απόλυτα σύμφωνο τόσο λόγω της μεγάλης συμπάθειας προς την ίδια όσο και γιατί ήταν άλλη μια καλή ευκαιρία για μένα να αναδείξω τον τόπο μου. Το γύρισμα έγινε σε πιλοτικό επίπεδο για να βρούμε το ύφος και την αφήγηση που θέλαμε να έχει. Η χημεία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη με την κάμερα ήταν κάτι που λειτούργησε άριστα. Αυτού του είδους τα γυρίσματα ανήκουν στο λεγόμενο ”κινηματογράφο παρατήρησης” και ούτε πολύ ούτε λίγο έχουν τη στόφα του ντοκιμαντέρ. Σκοπός μας δεν ήταν να κάνουμε απλά ένα backstage βίντεο, αντιθέτως θέλαμε να αποδώσουμε και να καταγράψουμε κάτι διαφορετικό. Μας ενδιέφερε εξαρχής να κινηματογραφήσουμε την ταυτότητα των μουσικών, όλη τη διαδικασία στησίματος ενός μεγάλου συναυλιακού stage σε μια επαρχιακή παραθαλάσσια περιοχή καθώς και να μελετήσουμε πόσα άτομα χρειάζονται για μια τέτοια συναυλία. Προσωπικά ήμουν πολύ περίεργος να καταγράψω και τη χημεία της Αλκηστις Πρωτοψάλτης τόσο με τους μουσικούς της όσο και με τους τεχνικούς, κάτω από την πίεση χρόνου που είχαν.

Ο κόσμος που πηγαίνει σε μια συναυλία, ζει τη στιγμή. Θα περάσει 2-3 ώρες ξέγνοιαστες και στη συνέχεια θα αποχωρήσει. Για αυτές τις 2-3 ώρες όμως ο καλλιτέχνης με την ομάδα του χρειάζονται πολλές ώρες προετοιμασίας και σίγουρα θέλουν άλλες τόσες ώρες αφού σβήσουν τα φώτα. Αξίζει να τονίσουμε ότι τις περισσότερες φορές αμέσως μετά τη συναυλία, ό,τι ώρα και αν τελειώσει, οι καλλιτέχνες πρέπει να αναχωρήσουν κατευθείαν για τον επόμενο προορισμό τους.

Οφείλω ακόμη να επισημάνω ότι την πρωτοβουλία να καλέσει την κ. Πρωτοψάλτη για συναυλία στον Αγιόκαμπο την είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μια κίνηση που είχε τεράστια επιτυχία και αυτό είναι κάτι που απέδειξε το χειροκρότημα χιλιάδων κόσμου που ήρθε να την απολαύσει. Κινήσεις σαν και αυτές είναι απαραίτητες σε μια πρωτεύουσα πολιτισμού όπως η Λάρισα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος σκηνοθέτης.

Θ.Α.