Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στη μαγεία του φεγγαριού»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 15:08

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και το Διαχρονικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν αντίστοιχα βραδιές ποίησης και μουσικής με ελεύθερη προσέλευση για το κοινό, με τίτλο «Στη μαγεία του φεγγαριού».

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου η εκδήλωση «Στη μαγεία του φεγγαριού» διοργανώνεται στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στις 9 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένη απαγγελία του μονολόγου του φεγγαριού από τον «Ματωμένο Γάμο» του Φ. Γκ. Λόρκα και ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων Ελλήνων και ξένων ποιητών που θεματογραφούν το φεγγάρι.

Μελωδίες στο πιάνο και τραγούδια από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία σχετικά με το φεγγάρι θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες υπό το φως της πανσελήνου.

Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα είναι ανοιχτοί στο κοινό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου η εκδήλωση «Στη μαγεία του φεγγαριού» διοργανώνεται στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 9 μ.μ.

Σε μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική παρουσιάζονται βιντεοσκοπημένη απαγγελία της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου και ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων σχετικά με το φεγγάρι.

Επίσης, η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες στο πιάνο σχετικά με την πανσέληνο. Οι εκθεσιακοί χώροι της Πινακοθήκης θα είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου. Οργάνωση παραγωγής: Δώρα Παπαδούλη. Απαγγελία: Χρυσούλα Χρήστου, Δημήτρης Φωτίου, Κατερίνα Λιαποπούλου. Μουσική επιμέλεια: Θέμης Σαμαντζής. Ερμηνεία: Μαρία Βλασιάδου.