Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ψηλά τακούνια" στη Νίκαια

Την Τετάρτη στον κήπο του Νηπιαγωγείου η ταινία του Π. Αλμοδόβαρ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 15:22

Μεθαύριο Τετάρτη 22/8 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα είναι και πάλι κοντά σας με την προβολή της ισπανικής ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Ψηλά Τακούνια», παραγωγής 1991, διάρκειας 112'.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία του Pedro Almodóvar, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του, που συνεχίζονται να προβάλλονται πολύ ακόμη και σήμερα.

Η ταινία διαδραματίζεται στη σύγχρονη Μαδρίτη.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Μία διάσημη τραγουδίστρια επιστρέφει στην Ισπανία όπου πριν από χρόνια είχε εγκαταλείψει την κόρη της για χάρη της καριέρας της. Η επανασύνδεσή τους, όμως , επιφυλάσσει και στις δύο μία μεγάλη έκπληξη: η μικρή είναι παντρεμένη με τον πρώην εραστή της μητέρας της. Τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο, όταν ο άνδρας της μικρής βρεθεί άγρια δολοφονημένος. Κύριες ύποπτοι για τον φόνο, μητέρα και κόρη, φυσικά.

Με το αστυνομικό μυστήριο στο παρασκήνιο, ο Αλμοδόβαρ συνθέτει άλλο ένα μελόδραμα της προσωπικής του κινηματογραφικής σχολής, με τα κωμικά στοιχεία υπερτονισμένα και τις εικαστικές παρεμβάσεις να κυμαίνονται στις συνήθεις κιτς αποχρώσεις της πρώιμης περιόδου του.

Η προβολή θα γίνει στον κήπο του Νηπιαγωγείου στις 9.15 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα