Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδοσιακές γεύσεις και… το αδιαχώρητο στη «ζωντανή» Τσαριτσάνη!

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η 13η «ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 16:50

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, τόσο οργανωτικά όσο και σε συμμετοχή κόσμου, στέφθηκε και η 13η «Γιορτή Πίτας» που διοργάνωσε πρόσφατα ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της ιστορικής κωμόπολης, μια ξεχωριστή βραδιά που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Για μια ακόμη χρονιά, άξιες «οικοδέσποινες» οι γυναίκες – μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης και εθελόντριες που οργάνωσαν μια παραδοσιακή και μουσικοχορευτική βραδιά, που… είχε απ’ όλα, μια βραδιά που ήδη έχει γίνει καλοκαιρινός θεσμός για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του συλλόγου αλλά και της ιστορικής και «ζωντανής» κωμόπολης.

Ντόπιοι και επισκέπτες και «απόδημοι» είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες όλων των ειδών (αλμυρές και γλυκές), που είχαν ετοιμάσει με μεράκι και φροντίδα οι Τσαριτσανιώτισσες, αλλά και να χαρούν μια καλοκαιρινή βραδιά, στην πλατεία – «σημείο αναφοράς» που σφύζει από ζωή και που ξεχωρίζει για τη δροσιά της… τις βραδινές ώρες, ακόμη μια ευκαιρία για βραδινή έξοδο στο περίεργο φετινό καλοκαίρι. Ήταν μια βραδιά με πολλή μουσική, διασκέδαση και χορό.

Στο «καλωσόρισμά» της, η πρόεδρος του «οικοδεσπότη» συλλόγου Ευανθία Ζήσαρου ευχαρίστησε τον πολύ κόσμο για τη μεγάλη παρουσία του σε ακόμη μια Τσαριτσανιώτικη «Γιορτή Πίτας», καλώντας τον δήμαρχο Ελασσόνας και τον βουλευτή να χαιρετίσουν την εκδήλωση.

Τόσο ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου όσο και ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης στάθηκαν στις εξαιρετικές πρωτοβουλίες του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών της Τσαριτσάνης που έχουν γίνει θεσμοί για την περιοχή μας και αναδεικνύουν το ύφος και τις πλούσιες παραδόσεις του τόπου μας. Ακόμη, συγχάρηκαν δημόσια όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχία της βραδιάς, της βραδιάς που ένωσε το χθες με το σήμερα.

Η εκπαιδευτικός – μέλος της διοίκησης του συλλόγου Μαρία Βίτκου – Πάσχου παρουσίασε την εκδήλωση.

Ήδη, στον χώρο της πλατείας και στα τραπέζια είχαν αρχίσει να σερβίρονται, να προσφέρονται και να δοκιμάζονται από τους επισκέπτες της Γιορτής οι «πεντανόστιμες» παραδοσιακές πίτες.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν οι χορευτικές ομάδες του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης (με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Βασ. Δήμου) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων, που έδωσαν γνήσιο παραδοσιακό «χρώμα» στη βραδιά, και καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, που είχαν κατακλύσει τους χώρους γύρω από την πλατεία και στα καταστήματα της περιοχής.

Ακολούθησε ένα αυθόρμητο δημοτικό – λαϊκό γλέντι, που κράτησε έως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, με ορχήστρα ντόπιων μουσικών, αποτελούμενη από τους Γιώργο Αραμπατζή (κλαρίνο), Κώστα Αντωνίου (αρμόνιο), Αντώνη Βλαχογιώργο (βιολί), Αντώνη Νάτσιο (κιθάρα), Παντελή Γεγγενίδη (κρουστά), Δημήτρη Καραγιάννη (τραγούδι), Χρύσα Μπέη (τραγούδι).

Ανάμεσα στις παρουσίες της βραδιάς: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι ιερείς της Τσαριτσάνης π. Γεώργιος Κοντοτάσιος και π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης, η αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώτης Καραγκόγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Καραγιάννης και Τάσος Γκατζιούρας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, αυτοδιοικητικοί, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ζήσης Μπρούζας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας Λευθέρης Μουλτσιάς, ο πρόεδρος των Τσαριτσανιωτών Αθήνας Δημ. Χατζηλέλεκας, φορείς της περιοχής, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα