Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση πολιτισμών στην Κεντρική πλατεία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η «3η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» - ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:23

Ανοιξε χθες στην κατάμεστη Κεντρική πλατεία Λάρισας η αυλαία της «3ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών στη θεσσαλική γη». Χορευτές και τραγουδιστές από Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και Βουλγαρία έγιναν οι πρέσβεις της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της συνύπαρξης, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι οι χοροί και τα τραγούδια φέρνουν πιο κοντά και την ευρύτερη συνεργασία των λαών.

Οι χορευτικές ομάδες Ru Maccature Carpinone (Ιταλία), Basmat Taboun (Iσραήλ), Tangra folk dance group (Bουλγαρία), αλλά και από τους διοργανωτές πολιτιστικούς συλλόγους Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», Μ.E.Σ. Γλαύκης, Π.Σ. Πυργετού, Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, M.Ε.Σ. Χάλκης, χόρεψαν και τραγούδησαν ρίχνοντας άπλετο φως στον ζόφο των ημερών και ψυχαγωγώντας όσους βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία. Η χορευτική συνάντηση πολιτισμών που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών, καθιστά την παράδοση από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό, ενώ γίνεται σαφές πως ενώ η παράδοση είναι θεμελιώδες στοιχείο κάθε εθνικού πολιτισμού η συνεύρεση παραδόσεων από διάφορες χώρες δίνει ένα αμάλγαμα πολύμορφο και θεαματικό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηναν ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός που δήλωσε: «Στηρίζουμε τη διοργάνωση, συγχαίρουμε τους διοργανωτές και ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες. Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη. Της πειθούς πάνω στη βία του διαλόγου στο μονόλογο. Του πνεύματος στην ύλη. Η παράδοση ξεπλένει από την ψυχή την σκόνη της καθημερινότητας. Αν κάτι μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα, αυτό είναι η μνήμη. Για μένα ελπίδα χωρίς μνήμη είναι σαν μνήμη χωρίς ελπίδα.
Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στην εθνική ψυχή και να γίνουμε ένας κρίκος μιας αλυσίδας παράδοσης που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει» και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ το παρόν έδωσαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κατσιαντώνης και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος. Την εκδήλωση δε, παρουσίαζαν η Ρίκη Κωστούλη και η Βιβή Καραβασίλη.
* Σήμερα Τρίτη η «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη θεσσαλική γη» μεταφέρεται στην πλατεία Φιλιππούπολης με τις εκδηλώσεις να έχουν ώρα έναρξης στις 9 μ.μ.

Gallery άρθρου