Αρώματα παράδοσης στη Λάρισα

ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:02
Τα μέλη των χορευτικών ομάδων με μεγάλα χαμόγελα βλέπουν στην «Ε» τις φωτογραφίες από τα εγκαίνια της «3ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών στη θεσσαλική γη» Τα μέλη των χορευτικών ομάδων με μεγάλα χαμόγελα βλέπουν στην «Ε» τις φωτογραφίες από τα εγκαίνια της «3ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών στη θεσσαλική γη»

Με χρώματα κι αρώματα παράδοσης γέμισε χθες το μεσημεράκι το κέντρο της Λάρισας. Εκπρόσωποι των χορευτικών ομάδων Ru Maccature Carpinone από Ιταλία, Basmat Taboun από Iσραήλ, Tangra folk dance group από Bουλγαρία, αλλά και από τους ντόπιους διοργανωτές πολιτιστικούς συλλόγους περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, είδαν τις ομορφιές της, και επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη, αλλά και την εφημερίδα «Ελευθερία».

Με μεγάλα χαμόγελα οι χορευτές που βρέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας κοιτούσαν τις δημοσιευμένες φωτογραφίες και ζητούσαν από τους Έλληνες «συναδέλφους» τους να τους μεταφράσουν το συνοδευτικό κείμενο. Στην περιήγηση στην πόλη αλλά και στις επισκέψεις στους θεσμικούς φορείς, τις ομάδες συνόδευαν οι επικεφαλής των, οι οποίοι έκαναν και τις απαραίτητες δηλώσεις στην «Ε».

Κατ’ αρχάς μίλησε ο επικεφαλής της ισραηλινής χορευτικής ομάδας Basmat Taboun κ. Yahya Avousima «η χορευτική μας ομάδα ιδρύθηκε πριν 7 χρόνια στην πόλη Μπασμάτ που είναι κοντά στη Χάιφα. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την πόλη σας η οποία μου αρέσει πάρα πολύ, όπως φυσικά και η Ελλάδα. Χθες στην πλατεία της Λάρισας διεξήχθη μία πολύ ζωντανή εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που χορεύουμε στη Λάρισα». Τον λόγο έπειτα έλαβε ο επικεφαλής της βουλγαρικής χορευτικής ομάδας κ. Emil Pavlov που σημείωσε «για μένα είναι η πρώτη φορά στην πόλη σας και στο φεστιβάλ που γίνεται εδώ. Ηταν φανταστική η χθεσινή εκδήλωση, με χορευτικές ομάδες από χώρες με πλούσια παράδοση. Η ομάδα μας Tangra folk dance group αποτελείται από νέους ανθρώπους που ”δουλεύουν” για πάνω από δέκα χρόνια σ’ αυτό το είδος χορών. Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αλληλεπιδρούμε με διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές χώρες, διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικές θρησκείες. Είναι πολύ καλό να διοργανώνονται τέτοια φεστιβάλ γιατί είναι ένας τρόπος να παρουσιάζει η κάθε χώρα την κουλτούρα της και την παράδοσή της». Ο Ιταλός επικεφαλής της χορευτικής ομάδας Ru Maccature Carpinone κ. Michele Castrilli επισήμανε ότι «η ομάδα μας προέρχεται από μία πόλη στην Κεντρική Ιταλία το Carpinone και παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας. Αυτό τον χρόνο είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε χορευτικές ομάδες από τη Λάρισα στο δικό μας φεστιβάλ στο Carpinone όπου οι ομάδες σας ήταν εξαιρετικές και είναι υπέροχο που ανταποδίδουμε την επίσκεψη και ερχόμαστε στην πόλη σας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στη Λάρισα και που χορεύουμε εδώ». Ως καλός οικοδεσπότης τελευταίος τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος του φεστιβάλ κ. Σωτήρης Καραβασίλης που δήλωσε ότι «το φεστιβάλ έχει καταστεί πια ένας θεσμός, είναι αισίως η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται, ενώ έχει πολύ μεγάλη απήχηση. Τη διοργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι Χάλκης, Γλαύκης, Φιλιππούπολης, Συκουρίου, Πυργετού και Αβέρωφ, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων Λαρισαίων, Τεμπών και Κιλελέρ. Ξεκινήσαμε χθες το βράδυ με την τελετή έναρξης στην Κεντρική πλατεία και συνεχίζουμε τώρα κάθε μέρα στις έδρες των συλλόγων. Αν μη τι άλλο ένας πολύ σημαντικός θεσμός που ελπίζουμε με τα χρόνια να μεγαλώνει και να γίνει ένα φεστιβάλ πολιτισμού και όχι μόνο παραδοσιακού χορού» κατέληξε ο κ. Καραβασίλης.

ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Χθες το βράδυ οι χορευτικές ομάδες Ru Maccature Carpinone (Ιταλία), Basmat Taboun (Iσραήλ), Tangra folk dance group (Bουλγαρία), αλλά και από τους διοργανωτές πολιτιστικούς συλλόγους Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», Μ.E.Σ. Γλαύκης, Π.Σ. Πυργετού, Μ.Ε.Σ. Συκουρίου, M.Ε.Σ. Χάλκης, χόρεψαν και τραγούδησαν στην πλατεία Φιλιππούπολης μαγεύοντας το κοινό με το έξοχο μουσικοχορευτικό θέαμα που παρουσίασαν.

Σήμερα Τετάρτη, και με ώρα έναρξης 9 μ.μ., τα χορευτικά συγκροτήματα θα βρεθούν στην πλατεία της Γλαύκης.

 

Του Θανάση Αραμπατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass