Σμύρνη: Χαμένη μα όχι λησμονημένη

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 22:00

Μνήμες από την ακμάζουσα μητρόπολη της Σμύρνης αλλά κι από την καταστροφή της από τον κεμαλικό στρατό ξύπνησαν χθες στην εκδήλωση του συλλόγου «Αλησμόνητες πατρίδες» με τίτλο «Σαν σήμερα στη Σμύρνη» που έγινε χθες το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της καταστροφής που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, άνοιξε το σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Εν συνεχεία η ιστορικός Ελένη Λουλάκη έκανε μία ιστορική αναδρομή στο «μικρό Παρίσι» της Ανατολής -όπως τη χαρακτήρισε- Σμύρνη. Μετά από ένα μουσικό ιντερμέδιο η ηθοποιός Θεοδώρα Μουκούλη διάβασε ένα απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του έργου «Η έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών με τη μαρτυρία του πρόσφυγα Αλέξη Αλεξίου. Επόμενος ομιλητής ήταν ο αρχιτέκτονας και λέκτορας του ΤΕΙ Θεσσαλίας Νικόλαος Σαμαράς που μίλησε για την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και τα τεράστια προβλήματα και τις άθλιες συνθήκες που αυτοί αντιμετώπισαν. Μετά τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου «Αλησμόνητες πατρίδες» Νικόλαος Ζαρκογιάννης που παρουσίασε ένα βίντεο με το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον κ. Κώστα Τσιάνο. Με τη λήξη του βίντεο στη σκηνή ανέβηκε ο Λαρισαίος σκηνοθέτης στον οποίο επέδωσαν ως τιμητική πλακέτα την… πρόσοψη του Μύλου του Παππά. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Τσιάνος που διάβασε ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δεληγιάννης και Απόστολος Σουρλαντζής, η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε και πολύς κόσμος. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Λένα Λιάγκουρα.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass