Ουδέν νεότερο από τον Δήμο Κιλελέρ…

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΙ 70.000 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΤΩΣΕ…

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 22:05
Πριν 6 μήνες η -τότε- υπ. Πολιτισμού ανακοίνωσε και δέσμευσε ποσό 70.000 ευρώ για το Μουσείο του Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ. Η βουλευτής Άννα Βαγενά ρωτά -για δεύτερη φορά- τον δήμαρχο Αθ. Νασιακόπουλο για ποιον λόγο δεν έχει προκηρυχθεί η επικαιροποίηση της μελέτης Πριν 6 μήνες η -τότε- υπ. Πολιτισμού ανακοίνωσε και δέσμευσε ποσό 70.000 ευρώ για το Μουσείο του Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ. Η βουλευτής Άννα Βαγενά ρωτά -για δεύτερη φορά- τον δήμαρχο Αθ. Νασιακόπουλο για ποιον λόγο δεν έχει προκηρυχθεί η επικαιροποίηση της μελέτης

Και δεύτερη επιστολή, με παραλήπτη τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, απέστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά, με την οποία επαναφέρει το θέμα σχετικά με την πορεία του έργου του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος. Μάλιστα η κ. Βαγενά σημειώνει ότι προηγήθηκαν και επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές με τον δήμαρχο Κιλελέρ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η κ. Βαγενά, στη δεύτερη επιστολή της προς τον δήμαρχο, η οποία στάλθηκε προχθές, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών επικαιροποίησης της μελέτης του μουσείου, για την οποία ήδη έχουν πιστωθεί 70.000 ευρώ στον λογαριασμό του Δήμου Κιλελέρ από τον περασμένο Απρίλιο.

Η βουλευτής διερωτάται γιατί αυτή η καθυστέρηση της προκήρυξης διαγωνισμού επικαιροποίησης της μελέτης του Μουσείου και επανέρχεται περιμένοντας μια απάντηση.

Αναλυτικότερα στην επιστολή, η οποία έχει επίσης αποδέκτες τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη, τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα και κ. Βασίλειο Σταμουλάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ κ. Απόστολο Κοντογιάννη, αναφέρονται τα εξής: «Έχει παρέλθει πλέον μισός χρόνος από την ημέρα που η πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου ανακοίνωσε τη δέσμευση του ποσού των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ (17/ 3/18) και πάνω από τέσσερις μήνες που τα χρήματα αυτά πιστώθηκαν στον λογαριασμό του Δήμου (27/ 4/18). Μετά την από 8/6/18 επιστολή μου προς τον δήμαρχο Κιλελέρ και τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές μου μαζί του επί του ιδίου θέματος, αναγκάζομαι εκ νέου να απευθυνθώ σε εσάς αναρωτώμενη για ποιον λόγο ο Δήμος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Μετά από επικοινωνία που είχα με την υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κ. Ντάπα, πληροφορήθηκα ότι η διαδικασία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας.

Επειδή όμως έχει περάσει πια μισός χρόνος και, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η επικαιροποίηση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για το επόμενο βήμα, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό αλλά και χρονοβόρο, δηλαδή την ανεύρεση πόρων για την υλοποίηση του έργου, σας παρακαλώ για μία ακόμα φορά να επισπεύσετε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass