Αυλαία για την εκστρατεία Ανάγνωσης

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 15:30

Με δεδομένο σημείο συνάντησης τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο ανήκει και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

 Ένα όμορφο, συναρπαστικό και δημιουργικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους έφτασε στο τέλος του! Στη βιβλιοθήκη από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν 26 εργαστήρια-δράσεις για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Στα εργαστήρια αυτά η βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε σε εργοστάσιο δεδομένων. Μέσα στη βιβλιοθήκη, που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά, με τη βοήθεια των εμψυχωτών-εθελοντών, μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από το σύγχρονο, ενώ έμαθαν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο διαδίκτυο. Οι αριθμοί και τα δεδομένα έγιναν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά- ερευνητές, τα οποία παρατήρησαν τα στοιχεία της καθημερινότητάς τους, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό και στον κόσμο των μελισσών. Μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, τα παιδιά ανακάλυψαν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και τελικά ερμηνεία.

Πριν από λίγες μέρες μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, εθελοντές και εμψυχωτές γιόρτασαν τη λήξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Όλοι μαζί θυμήθηκαν τις όμορφες στιγμές από το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη με την προβολή σχετικής ταινίας που έφτιαξαν. Επίσης είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφθούμε την έκθεση με τα έργα που έκαναν στις δράσεις τα παιδιά. Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από την εκστρατεία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass