Το «Αγκάθι της Ακακίας» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 15:00

Το «Αγκάθι της Ακακίας», η θεατρική παράσταση που συγκίνησε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη χρονιά, έρχεται στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 9 το βράδυ.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η βίαιη πρακτική της κλειτοριδεκτομής βλέπει τα φώτα της θεατρικής σκηνής. Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένα κορίτσι ηλικίας 3 - 12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος και η Μαρίνα έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;
Πριν την έναρξη της παράστασης η ομάδα ΣΥΝ-ΧΟΡΟ θα παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς της, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή, όταν υπάρχει δυνατή θέληση και ψυχή.
Ταυτότητα παράστασης: Ιδέα - Υλοποίηση: Φίλιππος Ζαρφειάδης. Ερμηνεία: Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαρίνα Παντελάκη. Κρουστά: Θωμάς Αντωνόπουλος. Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης. Φωτογραφίες και Βίντεο: Βαγγέλης Γουβέλης. Αφίσα: Κυριακή Γεωργοπούλου. Με την υποστήριξη του Μικρού Χώρου Τέχνης. Παραγωγή: Ουρανός με αστέρια.
Η είσοδος στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης γίνεται από την πάροδο του πεζοδρόμου Κ. Κούμα, οδού Μιχ. Χαδέλλη. Προπώληση: βιβλιοπωλείο Prosperus, Αθ. Διάκου 2. Τηλ. Κρατήσεων: 6946225169.
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (μειωμένο για ομαδικά των 8 ατόμων και πάνω).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass