Οι «Εκκλησιάζουσες» χθες στη Λάρισα

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ «ΜΥΡΙΖΕ» ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:30

Μία παράσταση που μύριζε Ελλάδα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες στο βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Οι θεατές παρακολούθησαν τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα που όμως δεν έμειναν μόνο στο στενό πλαίσιο της πόλεως-κράτους της Αρχαίας Αθήνας αλλά διανθίστηκαν και με ευρύτερη (σύγχρονη) Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας κατάφερε να ενσωματώσει  μέσα στην πολιτική σάτιρα του Αριστοφάνη, τις ντοπιολαλιές, τις παραδόσεις και τα ελαττώματα αυτής της πολύπαθης πατρίδας, χωρίς να ξεχάσει την ιερή αποστολή της ποίησης του μεγάλου κωμωδού. Η παράσταση σκορπάει αφειδώς το γέλιο με τους ρόλους να είναι με έμπνευση κατανεμημένοι και τους ηθοποιούς να φέρουν επάξια το αριστοφανικό «βάρος». Οι θεατές γέλασαν με την ψυχή τους ενώ στο τέλος προβληματίστηκαν αφού 2.410 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα των «Εκκλησιαζουσών» οι παθογένειες της «ελληνικής κοινωνίας» παραμένουν ίδιες. Οι μεγάλοι τραγικοί και ο Αριστοφάνης δεν είναι -κατά το δημοσιογραφικό κλισέ- πάντα επίκαιροι, ο ελληνικός λαός συνεχίζει διαχρονικά να είναι ίδιος και να πράττει άλογα… 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass