«Στιγμές με χρώμα» της Κωνσταντίνας Γκαλμποκίνη

Μικρή Συλλογή Διηγημάτων

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2018 16:41

Όταν αφεθείς στο κολάζ των εικόνων, των συναισθημάτων, των συμβολισμών και των σκέψεων, τότε όλα αυτά γίνονται ιστορίες που συγκροτούν μια ζώσα καθημερινότητα. Με αυτά ως εργαλεία η Κωνσταντίνα Γκαλμποκίνη μάς παρουσιάζει μια θαυμάσια συλλογή μικρών διηγημάτων δίνοντας στο καθένα απ’ αυτά ένα ιδιαίτερο προσωπικό χρώμα.

Η δύναμη της γραφής της, το πλούσιο συναίσθημα που απλώνεται στα κείμενα, δυνατή περιγραφή, η ιδιαίτερη επιλογή που κάνει για καταγραφή καταστάσεων και συναισθημάτων, χαρακτηρίζουν όλα τα κομμάτια του βιβλίου της. Ως ανάγνωσμα είναι τρυφερό, χαρούμενο, ευανάγνωστο και κερδίζει και συναρπάζει τον αναγνώστη. Μπορεί κανείς, διαβάζοντας τα κείμενα να ζήσει και δικές του προσωπικές στιγμές και να ταυτιστεί μ’ αυτές.

Οι ήρωες που περιγράφει έχουν, ο καθένας, ένα ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα που στην κορύφωσή του δεν μπόρεσαν να ζήσουν αυτό που συναισθηματικά προσπάθησαν να προσεγγίσουν.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη νεαρή συγγραφέα πέρα από την αναγνώριση που δικαιούται γιατί μας προσφέρει ένα θαυμάσιο έργο για ανάγνωση, για ευαισθητοποίηση και γνώση διάφορων καθημερινών ιστοριών, θα πρέπει να της αναγνωριστεί το θάρρος, η έμπνευση και η αποφασιστικότητα που διακρίνει ένα τόσο νέο άτομο να επιχειρήσει να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων την εποχή που κατακλύζεται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και πληροφόρησης που παγώνουν τη σκέψη και τα συναισθήματα.

Περαιτέρω μια νεαρή επιστήμονας των οικονομικών που επιχειρεί να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία δείχνει άτομο ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ατομο που σε νεαρή ηλικία τις αρνητικές εξελίξεις στην πληροφόρηση και τη γνώση να προσπαθεί να συμβάλει με περίσσευμα αγάπης στην κοινωνία εργαλεία που μορφοποιούν και ολοκληρώνουν τον άνθρωπο. Σε ό,τι με αφορά μέσα από το βιβλίο της Κωνσταντίνας Γκαλμποκίνη που για πολλά χρόνια υπήρξε και μαθήτριά μου στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας αισθάνομαι ότι μετά από πολλά χρόνια μια μαθήτριά μου με το θαυμάσιο αυτό βιβλίο έρχεται να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι γιατί με αναζήτησε να μου χαρίσει το πρώτο της βιβλίο, αλλά γιατί σ’ εκείνα τα παιδικά της χρόνια τής είχα εμπνεύσει, ανεξαρτήτως από την επαγγελματική της αποκατάσταση να ακολουθήσει πέρα από τον λεγόμενο Κερδώο Ερμή και τον Λόγιο Ερμή…

Τη συγχαίρω και την παροτρύνω να συνεχίσει χωρίς δισταγμό ώστε το μέλλον να μας δώσει και νέα διηγήματα και καθημερινές ιστορίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη δασκάλα σου ας είναι ένα ακόμη κίνητρο για τη συγγραφή και νέων βιβλίων σου.

Μαίρη Καραγκούνη-Χασιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass