×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/211689

Παραστάσεις με άρωμα Θεσσαλίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 15:10

Ο προγραμματισμός της ερχόμενης θεατρικής σεζόν (2018-19) του Θεσσαλικού Θεάτρου παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο του Μύλου.

Ενας πλούσιος θεατρικός χειμώνας με ποιοτικές παραστάσεις και με έντονο το θεσσαλικό στοιχείο και τον άξονα «ο τόπος και η κοινωνία» να διαπερνά τις επιλεχθείσες παραστάσεις. Τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου άνοιξε η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Βιβή Τσεκούρα που ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «αυτή τη φορά επιδιώξαμε να καινοτομήσουμε παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό προγραμματισμό για τη θεατρική περίοδο 2018-19. Το θέατρο είναι μία συνεχής πρόκληση, πρέπει να δημιουργεί νέα πεδία έρευνας και δράσης. Οι δημιουργοί του πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επινοούν ποιοτικές παραστάσεις αλλά και να εκπαιδεύουν το θεατρόφιλο κοινό να τις απαιτεί. …Ο άξονας που συνδέει τις φετινές παραστάσεις είναι ο τόπος και η κοινωνία, το ιδιαίτερο δε αυτής της θεατρικής περιόδου είναι η συνεχής δράση του θεάτρου». Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού που σημείωσε ότι «Το θέατρο κάνει τη διαφορά γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα εκφραστικά μέσα, όλες τις τέχνες, για να μας συγκινήσει, να μας αφυπνίσει. Το θέατρο κάνει τη διαφορά γιατί είναι άμεσο, ζωντανό, στοχεύει απευθείας στην καρδιά και το μυαλό του κοινού. Το Θεσσαλικό Θέατρο κάνει τη διαφορά. Γιατί πάντα καινοτομούσε καλλιτεχνικά και κοινωνικά. Έτσι, ξεκινώντας τη σεζόν ασχολείται με το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος στιγματίζεται ως «διαφορετικός», η κοινωνία κάνει ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Αντιθέτως, όταν ένα ταμπού καταρρίπτεται και η λίστα της διαφορετικότητας μικραίνει, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πορευόμαστε ολοταχώς προς το αύριο. Προς ένα καλύτερο αύριο. Γιατί η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολιτισμός.

Όλες οι παραστάσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Την αλήθεια όπως μόνο η τέχνη κι εν προκειμένω το θέατρο μπορεί να την πει.

Αυτό το θέατρο θέλουμε. Αυτό είναι το Θεσσαλικό Θέατρο: ένα θέατρο για όλους, ένα θέατρο κοντά στον πολίτη, κοντά στην κοινωνία και τα ζητήματα που την απασχολούν» κατέληξε ο κ. Σάπκας. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η καλλιτεχνική διευθύντρια (που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκτέλεσε και χρέη συντονίστριας) κ. Κυριακή Σπανού που τόνισε «ότι φέτος έγινε προσπάθεια οι παραστάσεις να είναι σε μια θεματική ενότητα έτσι ”το θέατρο κάνει τη διαφορά” κινείται στο πλαίσιο αυτό. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στο πλαίσιο των ”Δευτερότριτων-Θεσσαλοί καλλιτέχνες στο Θεσσαλικό Θέατρο” Θεσσαλοί καλλιτέχνες και θεσσαλικά σχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις υποδομές του Θεσσαλικού για να ανεβάσουν τις παραστάσεις που έχουν προτείνει», επίσης σημείωσε για την επιλογή της παράστασης το «Χώμα βάφτηκε κόκκινο» που θα είναι το επίκεντρο του φετινού ρεπερτορίου και το έργο της Κεντρικής Σκηνής «είναι μια διασκευή του σεναρίου της κινηματογραφικής ταινίας που αναφέρεται στο κήρυγμα του Μαρίνου Αντύπα και στα γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση του Κιλελέρ. Το έργο είναι αφιερωμένο στους κατοίκους της Θεσσαλίας και τους αγώνες τους».

Τη συνέντευξη Τύπου πλαισίωναν οι κ.κ. Χρυσούλα Χρήστου, Βασίλης Νανάκης, Ελένη Ευθυμίου, Ελένη Δημοπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μαρία Νούσια, Θωμάς Μπεχλιβάνης.

«Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»

ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί να ανεβούν είναι οι εξής:

Κεντρική Σκηνή: «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο». Πρεμιέρα πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Σε συνέργεια με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Ο Γλάρος» του Αντον Τσέχωφ. 18 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου 2019.

Παιδική Σκηνή: «Πινόκιο» του Ζοέλ Πομερά (στη Δημοτική Πινακοθήκη), πρεμιέρα 27 Οκτωβρίου 2018. «Εξωγήινος» (η παράσταση «Εξωγήινος» θα ταξιδέψει στα σχολεία της πόλης και του νομού), Ιανουάριος-Απρίλιος 2019.

Πειραματική Σκηνή: «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ. 22 Μαρτίου με 14 Απριλίου 2019.

ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ

«Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» 5 με 7 Οκτωβρίου

«Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου» 13, 14 Οκτωβρίου.

«ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

«Γυάλινος Κοσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς. 5-6 και 12-13 Νοεμβρίου 2018.

«Η ευκαιρία της ζωής της» του Αλαν Μπένετ από την «Ομάδα OFF ART». 19, 20 Νοεμβρίου 2018.

«Το πανηγύρι. Η ανθρώπινη φωνή. Η ψεύτρα» του Ζαν Κοκτώ από την ομάδα «Πασπαρτού art and more». 4-5 και 11-12 Φεβρουαρίου 2019

ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν για τη μέρα του Ολοκαυτώματος, αλλά και η ημέρα της γυναίκας θα τιμηθεί με αφιέρωμα στις πρώτες Λαρισαίες φεμινίστριες. Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει ο επιτυχημένος θεσμός της «Θεατρικής Ανοιξης».

Gallery άρθρου

{gallery}211689{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass