Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Ελασσόνας

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 15:14
Δύο από τους καλλιτέχνες από την Κίνα που θα παίξουν στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Ελασσόνας Δύο από τους καλλιτέχνες από την Κίνα που θα παίξουν στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Ελασσόνας

Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας και το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στην απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας του 1912 και μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς της Ελλάδας και της Κίνας, αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Κέντρο «Φαντασία» της Ελασσόνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα: «Οι παράγοντες της νικηφόρας έκβασης του Πολέμου του 1912 για τον ελληνικό στρατό και η σημασία των μαχών της περιοχής Ελασσόνας» και με ομιλητή τον Κώστα Σαχινίδη, δρ. Κοινωνιολογίας, πολιτικό επιστήμονα.

Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των Φορέων:

-Καλλιτεχνική ομάδα της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού του North Minzu University από την Κίνα. Παίζουν οι μουσικοί: Βu Fanshu, Erhu και Wei Yuxuan. Τραγουδούν οι Li Pengfei και Liu Shuangle.

 -Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με χορούς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και με τη συνοδεία της ορχήστρας του Δημήτρη Mιχαλέ.

 -Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας με ποντιακούς χορούς. Συνοδεύουν οι μουσικοί: Νίκος Δημητριάδης (ποντιακή λύρα), Γιώργος Κεσκίνης (νταούλι).

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Ελένη Μπλιούμη, εκπαιδευτικός.

Η επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του δρ. Κώστα Σαχινίδη.

H εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των Φορέων: Εθνικό συμβούλιο Ελλάδος ομίλων και κέντρων για την UNESCO. Chinese National Museum of Ethnology. Minzu University of China.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass