Γνωριμία εκπαιδευτικών με το Μουσείο Σίτου

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 15:36

Η Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά του γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Επίσκεψη γνωριμίας στο χώρο του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά» μεθαύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά που είναι το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο της Λάρισας με σκοπό να το εντάξουν στον προγραμματισμό τους κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Η επιμορφωτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με συναφές θέμα και στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας, αλλά και του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα», με φορείς– ιδρυτές τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, με σκοπό τη στήριξη των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) των Δικτύων.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:  

Χαιρετισμοί

1ο Μέρος:

«Περιήγηση στις ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου»

Γνωριμία με τον εξοπλισμό του αλευρόμυλου: τα αυθεντικά μηχανήματα, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα και τη φωτογραφική έκθεση του Τάκη Τλούπα

2ο Μέρος:

Α. «Το πριν, το κατά τη διάρκεια και το μετά μιας επίσκεψης στο μουσείο» Κωνσταντίνα Χατζημίχου, υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λάρισας

Β. Βιωματικό Εργαστήρι: «Προετοιμάζω και επεξεργάζομαι την επίσκεψή μου στο μουσείο» Κωνσταντίνα Κόντσα, αρχαιολόγος – ξεναγός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass