Η μουσική της Βαυαρίας στη Λάρισα

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΩΛ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 15:20

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας και του Επαγγελματικού Κολεγίου Μουσικής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν (Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen) στη Γερμανία, υπεγράφη χθες το πρωί από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Νίκο Καλτσά και τον διευθυντή της Σχολής Bad Königshofen, καθηγητή Ernst Oestereicher.


Η υπογραφή του συμφώνου έρχεται ως συνέχεια της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου και του επαγγελματικού μουσικού Κολεγίου της Γερμανίας.
Οι πρώτες επαφές της σχολής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν έγιναν από τον σημερινό διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λάρισας κ. Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν σπουδαστής στο Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής από το 1990 έως το 1991. Από τότε επισκέφθηκαν ξανά και ξανά μαθητές του Ωδείου Λάρισας την επαγγελματική σχολή για τη μουσική για να προετοιμαστούν για 1 ή 2 χρόνια, για τις σπουδές στη Γερμανία.
Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πολλά κοινά έργα των δύο ινστιτούτων, ενώ από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).
Επίσης, έξι έως επτά φοιτητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν για περίπου μία εβδομάδα από τους αντίστοιχους διδάσκοντες στη χώρα υποδοχής, και φιλοξενούνται στα σπίτια φοιτητών της χώρας υποδοχής. Πλέον, με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας η συνεργασία αποκτά και θεσμικό χαρακτήρα προς όφελος των δύο μουσικών ινστιτούτων και των σπουδαστών τους.
Κατά την υπογραφή του συμφώνου παρόντες ήταν επίσης ο καθηγητής πιάνου του Γερμανικού κολεγίου Michael Lörcher, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Απόστολος Αλεξίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass