Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής για εκπαιδευτικούς

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 17:32

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το πρώτο από τα τρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής που στοχεύουν να παντρέψουν τον πολιτισμό, την τέχνη και την πρόληψη μέσα από την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.


Οι επιμορφώσεις έχουν άξονα τις περιοδικές εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Π. & Δ. Θεσσαλίας. Απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την πρόληψη.
Το πρώτο σεμινάριο είχε θέμα «Εμπνεόμαστε από την περιοδική έκθεση: «Τα Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: Η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. & Ι. Μιχελή».
Τα σεμινάρια στηρίζει εκπαιδευτικά το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ και στηρίζει υλικοτεχνικά με εκδόσεις και άλλο σχετικό υλικό το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους: Σωτήρη Βούλγαρη, Διευθυντή Α/θμιας εκπ/σης Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, περιφερειακή σύμβουλο, πρόεδρο Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης - ΟΚΑΝΑ, Ειρήνη Κουφάκη, ψυχολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης - ΟΚΑΝΑ, Σοφία Παπαδοπούλου, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Εύη Παπαχατζοπούλου, πρόεδρο Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου.
Το Σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass