Αυλαία για τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών

ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2018 16:15

Έπεσε για φέτος η αυλαία του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, του φεστιβάλ που για 5η συνεχή χρονιά διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, υπό τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ).

Από τις 13 ως τις 30 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ άνοιξε στο λαρισαϊκό κοινό όλους τους παραστατικούς και εργαστηριακούς χώρους του κτιριακού συγκροτήματος του Μύλου του Παππά (Θέατρο του Μύλου, Σκηνή Μπαλέτου, Κουκλοθέατρο, Αμφιθέατρο, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Εκθεσιακός Χώρος), χώρους στους οποίους καθημερινά παράγεται και προάγεται τέχνη και πολιτισμός από τις ομάδες της πόλης.

Στη διάρκεια των 18 ημερών του φεστιβάλ, οι χώροι του Μύλου του Παππά φιλοξένησαν έκθεση φωτογραφίας και πλήθος ανοιχτών εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παραστάσεων θεάτρου, μουσικού θεάτρου, κουκλοθεάτρου και χορού, από ομάδες της πόλης αλλά και από προσκεκλημένους καλλιτέχνες και οργανισμούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το κοινό της Λάρισας είχε την ευκαιρία να απολαύσει το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών και ομάδων, όπως ο Περικλής Λιακάκης, η Αθανασία Κανελλοπούλου, ο Wagner Moreira και οι ομάδες Κιναίσθηση, Bijoux de Kant και Μαρμίτα, αλλά και τη δουλειά τοπικών, γνωστών (Τιριτόμπα, ΣΜουΘ,) ή νεοεμφανιζόμενων ομάδων και καλλιτεχνών, όπως η ομάδα IN ACTU, η Ο-Ω, η Χριστίνα Τζιουβάρα και ο Βαγγέλης Αντωνόπουλος, η Αγγελική Μέλη, καθώς επίσης και μαθητικών θιάσων («Σκηνοβάτης», Σχολή Χορού «Έκφραση»).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε δύο παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών: τη Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας, που διοργανώθηκε από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΣΜουΘ, και το διήμερο εργαστήριο του ευρωπαϊκού προγράμματος ImPArt.

Από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε εκτός της Αθήνας, έφερε στη Λάρισα επιλεγμένες ομάδες που ασχολούνται με το μουσικό θέατρο από το Ρέθυμνο, τη Θεσσαλονίκη και την Άμφισσα, που, μαζί με την ομάδα του ΣΜουΘ, αντάλλαξαν εκπαιδευτικά εργαστήρια και παραστάσεις, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κου Αλέξανδρου Ευκλείδη, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 Η παρουσία του κοινού στα εργαστήρια και τις παραστάσεις ήταν τη φετινή χρονιά ηχηρότατη, με όλους τους χώρους να γεμίζουν τις περισσότερες βραδιές ασφυκτικά από Λαρισαίους που αγκάλιασαν και καταχειροκρότησαν τόσο την τοπική καλλιτεχνική παραγωγή όσο και τους ξεχωριστούς φιλοξενούμενους του φεστιβάλ.

Το υψηλό επίπεδο των εργαστηρίων και των παραστάσεων και το ολοένα αυξανόμενο κοινό του φεστιβάλ, καταδεικνύουν ότι ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών είναι πια ένας θεσμός αγαπητός και πολυαναμενόμενος από την πόλη, ένας θεσμός που κάθε χρόνο αναμφίβολα θα μεγαλώνει, θα ανοίγει και θα τοποθετεί σταθερά την πόλη της Λάρισας στο κέντρο του σύγχρονου πολιτιστικού χάρτη της χώρας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass