Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Θράκη έσμιξαν ξανά

ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕ.Λ.Ε. ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2018 16:30

Σε ένα ορφικό τελετουργικό, σε μια θρακική μυσταγωγία αλλά και σε ένα μάθημα ιστορίας συμμετείχαν οι θεατές που βρέθηκαν χθες στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ και παρακολούθησαν το αφιέρωμα του ΚΕ.Λ.Ε. στη Θράκη που έφερε τον τίτλο «Θράκης Αρχέγονο Ξύπνημα».

Το ΚΕ.Λ.Ε. ανέκαθεν αγαπούσε και χόρευε τους θρακιώτικους χορούς και χθες το βράδυ «κατάθεσε» το απόσταγμα της γνώσης και το επισφράγισμα της αγάπης του σε ένα μοναδικό αφιέρωμα σ’ αυτή τη μακρινή ελληνική γωνιά…

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ήθη, έθιμα, και χορούς των Θρακιωτών επί σκηνής αφού οι χορευτές του ΚΕ.Λ.Ε. απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή στη Θράκη σε βάθος των αιώνων.

Χοροί από τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία) και ειδικότερα από το Μοναστήρι και τη Μαύρη Θάλασσα, από την Ανατολική Θράκη και τη Δυτική Θράκη ξεσήκωσαν και μύησαν τους παρευρεθέντες στις μακραίωνες παραδόσεις των Θρακιωτών. Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Θράκη έσμιξαν ξανά μέσα από τα χορευτικά και από τους χορευτές του ΚΕ.Λ.Ε. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαιτέρως στα χορευτικά προς τιμήν των Θρακιωτών που ξεριζώθηκαν από τις αρχέγονες πατρίδες τους και πήραν τους δρόμους της προσφυγιάς με τη μουσική της γκάιντας να προσιδιάζει με τους λυγμούς που έχουν κλάψει διαχρονικά όσοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι Νίκος Ζαπάρτας (βιολί), Βαγγέλης Κατσουλίδης (λαούτο), Παναγιώτης Ζηκίδης (γκάιντα), Γιάννης Ντομπρίδης (λύρα), Κατερίνα Δούκα (τραγούδι), Κωνσταντίνος Δεδούσης (κλαρίνο), Σπύρος Ζαμπέλης (τραγούδι), Νίκος Μουτσέλος (γκάιντα), Γιώργος Νταβλιάκος (ζουρνάς), Λευτέρης Παύλου (λύρα). Οι χορευτές του ΚΕ.Λ.Ε. απέδωσαν την εξαιρετική παράσταση υπό την καθοδήγηση των Ειρήνη Σιαμπέτα και Κωνσταντίνο Γκιτέρσο, ενώ συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Θοδωρής Γκασδράνης, Κωνσταντίνος Γκιτέρσος, Γιώργος Ζάχος, Ειρήνη Σιαμπέτα, Ιωάννης Τσούτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass